00:46:33 15.06.2024
Stiri

INTERVIU // Luptătorul Vitalie Matei, scop măreț la vârsta de 37 de ani: „Lupta care vine ar putea fi cea mai importantă în cariera mea”

Actualitate 18.09.2023 09:59 Vizualizări1564 Autor: Ziarul National
INTERVIU // Luptătorul Vitalie Matei, scop măreț la vârsta de 37 de ani: „Lupta care vine ar putea fi cea mai importantă în cariera mea”


Sportivul moldovean Vitalie Matei este un veteran al luptelor K1, propunându-și să cucerească centura de campion al turneului FEA CHAMPIONSHIP LIGHTWEIGHT! Experiența sau tinerețea – oare ce va învinge?

La ai săi 37 de ani, talentatul sportiv emană optimism, fiind hotărât să obțină victoria în fața mai tânărului luptător din România, Călin Petrișor.

Vitalie, meciul este așteptat cu mare interes, fiind principalul punct de atracție al acestui turneu captivant. Ești pe deplin pregătit de această confruntare?

Ca să fiu sincer, lupta care vine ar putea fi cea mai importantă în cariera mea. În cadrul turneului numit FEA EQUINOX, ce se va desfășura pe 23 septembrie 2023 la Complexul sportiv „Futsal Arena” din satul Ciorescu, ne așteaptă 15 partide incitante. Îndemn toți fanii sportului să vină la turneu și să-i susțină pe băieții noștri. Călin Petrișor, adversarul meu din România, este, fără îndoială, demn de tot respectul, însă eu nu concep altă variantă decât să câștig. Împreună cu antrenorii mei Vladislav Belinschi și Stepan Cîrlig am elaborat o strategie în privința acestui meci, așa că voi căuta să-mi adjudec centura de campion FEA CHAMPIONSHIP LIGHTWEIGHT.

Suspansul în ceea ce ține de lupta pentru titlul de campion durează de vreo doi ani. În luna martie 2021, am devenit câștigătorul grilei, al așa-zisei „Piramida”, astfel obținând dreptul de a mă duela pentru centura principală. Atunci am reușit să trec de sportivul turc Erdem Taha Dincer, ca în bătălia decisivă să-l înving pe Stanislav Kazanțev.

S-a încetățenit părerea că luptele mixte sunt apanajul adolescenților și tinerilor. Mai ales dacă e să vorbim de K1 – un domeniu care reclamă o experiență bogată și o formă fizică excelentă. Arăți grozav la ai tăi 37 de ani. Este dificil să concurezi cu sportivi mai tineri decât tine?

Mă strădui să-mi mențin reputația. În domeniul nostru, cariera de luptător se încheie de obicei pe la 34-36 de ani. Până la această vârstă, luptătorii și-au făcut deja o carieră și au câștigat un anumit prestigiu. Să vă spun sincer, nu am avut încă intenția să mă retrag. S-ar putea ca timp de câțiva ani să-mi continui evoluția. Vom trăi și vom vedea!

În afară de cariera de luptător, ce preocupări ai?

Vă pot mărturisi că am mai multe hobby-uri. Sunt tâmplar de profesie, dar adeseori mă dedic cu plăcere și altor domenii de activitate. Deciziile importante în viață le iau de sine stătător, însă niciodată nu refuz să mă împărtășesc dintr-un sfat bun. Nu am un idol în domeniul sportului, deși în copilărie am urmărit cu mare atenție performanțele multor atleți celebri.

Profitând de ocazie, vreau să-mi exprim recunoștința față de admiratorii mei. Sprijinul lor mă motivează în permanență și sper să-i bucur cu un nou succes pe 23 septembrie!


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md