15:56:25 25.07.2024
Stiri

INTERCEPTĂRI // Persoane social-vulnerabile din Bălți, DEPOSEDATE de locuințe de către factori de decizie din cadrul Direcției asistență socială a Primăriei Bălți. O șefă de secție a fost REȚINUTĂ

Actualitate 19.06.2024 12:28 Vizualizări1830 Autor: ZiarulNational
INTERCEPTĂRI // Persoane social-vulnerabile din Bălți, DEPOSEDATE de locuințe de către factori de decizie din cadrul Direcției asistență socială a Primăriei Bălți. O șefă de secție a fost REȚINUTĂ


O schemă de corupție prin care persoane social-vulnerabile, aflate la evidența Direcției generale asistență socială și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți, erau deposedate abuziv de bunuri patrimoniale a fost deconspirată de oamenii legii. Cel puțin două persoane în etate au rămas fără locuințe, după ce ar fi semnat acte de donare a apartamentelor în beneficiul unor funcționari ai direcției menționate. În urma perchezițiilor efectuate astăzi la mai multe adrese, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au reținut pentru 72 de ore o șefă de secție din cadrul Direcției generale asistență socială și protecție a familiei a Primăriei Bălți.

Potrivit CNA, în perioada anului 2022, factori de decizie din cadrul Direcției generale asistență socială și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți, folosind situația de serviciu și profitând de situația de dificultate a unei persoane aflate la deservire din cauza pierderii capacităților fizice, psihice sau intelectuale, au perfectat notarial o procură prin care au împuternicit un asistent social să administreze toate bunurile acesteia. Astfel, asistentul social a fost desemnat, prin procură, ca moștenitor exclusiv al tuturor bunurilor acestei persoane, cu scopul de a o deposeda ilegal de bunul imobil deținut în proprietate.

Într-un alt episod documentat, aceiași funcționari, folosindu-se de situaţia precară a altui beneficiar de servicii de îngrijire socială la domiciliu, au perfectat şi autentificat procuri și contracte de întreținere pe viață prin care proprietarul le-a încredinţat dreptul de folosire a patrimoniului său.

De asemenea, CNA și procurorii examinează episodul transmiterii a 5 000 de euro de către un angajat al aceleiași direcții a Primăriei municipiului Bălți unor factori de decizie ai subdiviziunii. Potrivit materialelor examinate, banii ar fi fost pretinși de superiorii angajatului în schimbul nedivulgării unor fapte pretins ilegale comise de către acesta, dar și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea de serviciu.

În urma perchezițiilor efectuate astăzi, ofițerii CNA au ridicat mai multe probe relevante pentru cauză, inclusiv un contract de înstrăinare a bunurilor cu condiția întreținerii pe viață a proprietarului, un contract de vânzare-cumpărare, o procură, purtători de informație și trei dosare ale unor beneficiari de asistență socială.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md