15:15:48 12.04.2024
Stiri

Inițiativă legislativă NOUĂ în Parlament, după ce Curtea Constituțională a anulat restricțiile pentru membrii fostului partid „Șor” de a participa la alegeri: „Vom face cum spune Curtea la capitolul procedură”

Actualitate 02.04.2024 12:33 Vizualizări1751 Autor: Ziarul National
Inițiativă legislativă NOUĂ în Parlament, după ce Curtea Constituțională a anulat restricțiile pentru membrii fostului partid „Șor” de a participa la alegeri: „Vom face cum spune Curtea la capitolul procedură”


Majoritatea parlamentară va înregistra în Parlament o nouă inițiativă legislativă care va interzice membrilor partidelor declarate neconstituționale, adică „bandiților și grupărilor criminale organizate”, să participe la alegeri, anunță spicherul Igor Grosu.

Potrivit președintelui Parlamentului, de această dată va fi respectată procedura, pentru ca noua lege să nu mai fie declarată neconstituțională de către Înalta Curte, așa cum s-a întâmplat recent.

„Noi vom reveni, vom citi foarte atent ce a scris Înalta Curte. Vom reveni la acest subiect cu inițiative legislative, vom face cum spune curtea la capitolul procedură, pentru a nu permite bandiților și grupărilor criminale organizate (să candideze - n.r.). O să prezentăm toate detaliile cum să facem ca să nu permitem bandiților să participe în procesul electoral așa cum am interzis, am intervenit cu acele interdicții”, a declarat Igor Grosu la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova.

Aceeași sursă a ținut să puncteze că tot membrii Curții Constituționale au declarat Partidul „Șor” în afara legii, în iunie 2023, pentru acțiuni săvârșite împotriva intereselor naționale ale R. Moldova.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțional, pe 26 martie curent, articolul din Codul Electoral care interzicea persoanelor asociate partidelor politice scoase în afara legii să participe la alegeri, invocând motive de procedură. Sesizarea la Înalta Curte a fost depusă de către deputații fostului partid „Șor” Marina Tauber, Reghina Apostolov, Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Petru Jardan.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md