Inițiativă legislativă NOUĂ în Parlament, după ce Curtea Constituțională a anulat restricțiile pentru membrii fostului partid „Șor” de a participa la alegeri: „Vom face cum spune Curtea la capitolul procedură”
Majoritatea parlamentară va înregistra în Parlament o nouă inițiativă legislativă care va interzice membrilor partidelor declarate neconstituționale, adică „bandiților și grupărilor criminale organizate”, să participe la alegeri, anunță spicherul Igor Grosu.
Potrivit președintelui Parlamentului, de această dată va fi respectată procedura, pentru ca noua lege să nu mai fie declarată neconstituțională de către Înalta Curte, așa cum s-a întâmplat recent.
„Noi vom reveni, vom citi foarte atent ce a scris Înalta Curte. Vom reveni la acest subiect cu inițiative legislative, vom face cum spune curtea la capitolul procedură, pentru a nu permite bandiților și grupărilor criminale organizate (să candideze - n.r.). O să prezentăm toate detaliile cum să facem ca să nu permitem bandiților să participe în procesul electoral așa cum am interzis, am intervenit cu acele interdicții”, a declarat Igor Grosu la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova.
Aceeași sursă a ținut să puncteze că tot membrii Curții Constituționale au declarat Partidul „Șor” în afara legii, în iunie 2023, pentru acțiuni săvârșite împotriva intereselor naționale ale R. Moldova.
Curtea Constituțională a declarat neconstituțional, pe 26 martie curent, articolul din Codul Electoral care interzicea persoanelor asociate partidelor politice scoase în afara legii să participe la alegeri, invocând motive de procedură. Sesizarea la Înalta Curte a fost depusă de către deputații fostului partid „Șor” Marina Tauber, Reghina Apostolov, Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Petru Jardan.
Consiliile rectorilor din R. Moldova și România, ședință comună la Chișinău: Programe de studii cu diplomă dublă și desfășurarea unor proiecte comune de cercetare științifică
Carburanții se vor ieftini și în acest weekend: Benzina va costa 22,35 lei/litru, iar motorina - 19,30 lei/litru
Cercetătorii din Republica Moldova și România, 90 de milioane de lei pentru proiecte comune: „Diplomația științifică, noile tehnologii nu au granițe, cu atât mai mult când vorbim aceeași limbă și care avem o mare parte de istorie comună”