19:30:55 13.07.2024
Stiri

Individul care a provocat teribilul accident de pe bd. Decebal, soldat cu moartea Doiniței Prodan, condamnat la șase ani și zece luni de închisoare: Obligat să achite aproape 7 000 000 de lei victimelor

Actualitate 29.11.2023 14:37 Vizualizări1048 Autor: Ziarul National
Individul care a provocat teribilul accident de pe bd. Decebal, soldat cu moartea Doiniței Prodan, condamnat la șase ani și zece luni de închisoare: Obligat să achite aproape 7 000 000 de lei victimelor


Șoferul care a provocat, în seara zilei de 23 iulie curent, un groaznic accident pe bd. Decebal din capitală, în urma căruia a decedat o tânără, mamă a două fetițe, au fost rănite mai multe persoane și distruse patru mașini, a fost condamnat astăzi la șase ani și zece luni de închisoare.

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a mai dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul succesorului femeii decedate, Doinița Gherman în vârstă de 29 de ani, a sumei de 5 000 000 lei cu titlu de prejudiciu moral și a sumei de 296 206 lei cu titlu de prejudiciu material.

În beneficiul celorlalte părți vătămate instanța a dispus încasarea mijloacelor bănești în sumă totală de peste 1,5 milioane de lei.

Instanța l-a găsit vinovat pe Dragomir Popovici pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației, fapt ce a cauzat vătămări corporale grave și decesul unei persoane, dar și pentru părăsirea locului accidentului rutier.

Potrivit procurorilor, inculpatul se deplasa pe la 24 iulie curent, aproximativ la ora 22.00, pe bd. Decebal, din direcția bd. Iuri Gagarin, având în calitate de pasageri trei persoane, a pierdut controlul volanului, a ieșit pe contrasens și s-a ciocnit cu un alt în autovehiculul, al cărui conducător auto era un bărbat. De la tamponare, automobilul învinuitului a fost proiectat pe banda opusă de deplasare, unde s-a ciocnit cu un al doilea autovehiculul de model „Volkswagen Polo”, la volanul căruia era Doinița Prodan și avea trei pasageri, după care a fost proiectat și a tamponat al treilea autovehiculul de model „Skoda Octavia”, condus de un bărbat.

În rezultatul accidentului, cele patru mașini au fost deteriorate puternic, iar Doinița Prodan a decedat. Totodată, unul din pasagerii automobilului condus de șoferița decedată a suferit vătămări corporale grave, altul - vătămări corporale medii, iar al treilea - vătămări corporale ușoare.

„Imediat după producerea accidentului rutier, învinuitul, manifestând neglijență față de cei implicați în accidentul rutier și față de persoanele care s-au ales cu vătămări corporale, a ieșit din automobil și a părăsit locul accidentului rutier, plecând într-o direcție necunoscută”, amintesc acuzatorii de stat.

Individul, un vechi „client” al oamenilor legii, inclusiv după ce a fost prins băut de mai multe ori la volan, a fost reținut pe 3 august și și-a recunoscut vina.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md