Importul vaccinurilor anti-COVID în R. Moldova, scutit de taxe vamale și fiscale
Parlamentul de la Chișinău intenționează să instituie, la propunerea socialiștilor, facilități fiscale și vamale la importul și livrarea pe teritoriul Republicii Moldova a vaccinurilor anti-COVID-19.
Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul asupra unui proiect de modificare a Legii pentru punerea în aplicare a Titlului III al Codului fiscal și Legii cu privire la tariful vamal, pentru două lecturi.
Potrivit proiectului, facilitățile fiscale și vamale la importul și livrarea pe teritoriul R. Moldova a vaccinurilor anti-COVID-19 prin scutirea acestora de TVA fără drept de deducere, taxa vamală și taxa pentru efectuarea procedurilor vamale vor fi instituite pentru întreaga perioadă a stării de urgență sau a stării de urgență în sănătate publică.
Socialiștii cred că, astfel, agenții economici vor vrea să importe și livreze vaccinul anti-COVID-19 procurat din resursele financiare ale statului.
Amintim că Parlamentul a modificat săptămâna trecută legislația pentru a permite procurarea vaccinurilor anticoronavirus printr-o procedură simplificată și rapidă, cu derogare de la Legea privind achizițiile publice.
Anterior, Guvernul a alocat 60 de milioane de lei pentru procurarea vaccinurilor, iar deputatul Dan Perciun atenționa, recent, într-un interviu pentru „Europa Liberă” că legea ar putea fi folosită pentru procurarea din bani publici a unui singur tip de vaccin - Sputnik V.
Biroul Politici de Reintegrare, despre cazul scriitorilor interziși în Transnistria: „Retorica pacifistă a Tiraspolului este una de fațadă, nu există nicio deschidere pentru comunicare”. Mediatorii internaționali, sesizați
Nouă participanți la referendumul constituțional din 20 octombrie: Partidele care vor convinge oamenii să spună NU la referendum, în minoritate
Guvernul oferă DETALII despre Platforma de Parteneriat, care va reuni peste 65 de delegații la Chișinău: „Ne dorim să CONECTĂM mai mult R. Moldova cu UE, să conturăm mai multe investiții în infrastructură, să reducem vulnerabilitatea energetică”