11:56:39 04.07.2022
Stiri

IMPORTANT pentru agenții economici: Aplicarea ștampilei pe documentele primare NU va fi obligatorie, iar cecurile vor fi acceptate în calitate de documente contabile

Actualitate 19.05.2022 14:59 Vizualizări1558 Autor: Ziarul National
IMPORTANT pentru agenții economici: Aplicarea ștampilei pe documentele primare NU va fi obligatorie, iar cecurile vor fi acceptate în calitate de documente contabile
Poză simbol


Aplicarea ștampilei pe documentele primare nu va fi obligatorie, iar bonurile emise de echipamente de casă și control (cecurile) vor fi acceptate ca documente confirmative pentru deducerea cheltuielilor, în cazul plății prin intermediul cardului bancar corporativ.

Deputații au modificat astăzi, în prima lectură, Codul fiscal și Legea cu privire la contabilitate și raportare financiară.

Potrivit autorului inițiativei legislative, Radu Marian, vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, deși legea deja demult nu obligă pe nimeni să ceară ștampilă, în multe cazuri se insistă pe acest aspect.

„Această modificare va reprezenta o relaxare birocratică importantă pentru agenții economici, în special în cazul cumpărăturilor de mică valoare. Timpul irosit pentru completarea facturilor fiscale, eliberarea lor, semnarea lor de către toate părțile tranzacției va putea fi în schimb utilizat pentru activități mult mai productive. De multe ori, eliberarea facturii fiscale înseamnă și un drum în plus, atunci când documentul nu a fost eliberat în momentul procurării din cauza faptului că, de exemplu, contabilul nu era pe loc. Cred că fiecare antreprenor a avut astfel de episoade frustrante”, a declarat Radu Marian.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală de către Parlament în următoarele două săptămâni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.07.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Platforma 2, CUB

01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md