03:01:54 31.05.2023
Stiri

IMPORTANT pentru agenții economici: Aplicarea ștampilei pe documentele primare NU va fi obligatorie, iar cecurile vor fi acceptate în calitate de documente contabile

Actualitate 19.05.2022 14:59 Vizualizări1863 Autor: Ziarul National
IMPORTANT pentru agenții economici: Aplicarea ștampilei pe documentele primare NU va fi obligatorie, iar cecurile vor fi acceptate în calitate de documente contabile
Poză simbol


Aplicarea ștampilei pe documentele primare nu va fi obligatorie, iar bonurile emise de echipamente de casă și control (cecurile) vor fi acceptate ca documente confirmative pentru deducerea cheltuielilor, în cazul plății prin intermediul cardului bancar corporativ.

Deputații au modificat astăzi, în prima lectură, Codul fiscal și Legea cu privire la contabilitate și raportare financiară.

Potrivit autorului inițiativei legislative, Radu Marian, vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, deși legea deja demult nu obligă pe nimeni să ceară ștampilă, în multe cazuri se insistă pe acest aspect.

„Această modificare va reprezenta o relaxare birocratică importantă pentru agenții economici, în special în cazul cumpărăturilor de mică valoare. Timpul irosit pentru completarea facturilor fiscale, eliberarea lor, semnarea lor de către toate părțile tranzacției va putea fi în schimb utilizat pentru activități mult mai productive. De multe ori, eliberarea facturii fiscale înseamnă și un drum în plus, atunci când documentul nu a fost eliberat în momentul procurării din cauza faptului că, de exemplu, contabilul nu era pe loc. Cred că fiecare antreprenor a avut astfel de episoade frustrante”, a declarat Radu Marian.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală de către Parlament în următoarele două săptămâni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md