21:01:14 17.06.2024
Stiri

IMPORTANT // Măsuri sporite de SECURITATE la Aeroportul Internațional Chișinău: Prezență la aeroport cu trei ore înainte de decolarea avionului și acces în aerogară doar pentru angajați și pasageri

Actualitate 08.09.2023 11:58 Vizualizări2826 Autor: Ziarul National
IMPORTANT // Măsuri sporite de SECURITATE la Aeroportul Internațional Chișinău: Prezență la aeroport cu trei ore înainte de decolarea avionului și acces în aerogară doar pentru angajați și pasageri


Accesul în Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) va fi permis, începând cu data de 11 septembrie curent, doar pentru personalul aeroportuar și pentru pasagerii care urmează să urce în avioane. Ultimii vor trebuie să ajungă la aeroport cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate.

Potrivit Poliției de Frontieră, intrarea în incinta aerogării se va permite în baza prezentării biletului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua înregistrarea la rută, iar ulterior se va prezenta la controlul de securitate și al documentelor, urmând așteptarea cursei în sala sterilă.

Măsurile sporite de securitate la aeroport au legătură cu sosirea la Chișinău, în perioada 11 - 22 septembrie 2023, a unui unui număr mare de pelerini din Israel care urmează să tranziteze teritoriul Republicii Moldova pentru a ajunge în Ucraina.

CITIȚI și Peste 30 000 de cetățeni ai Israelului vor ajunge în R. Moldova în luna septembrie. Ministrul de Externe al Israelului: „Va fi o operațiune majoră”

Drept urmare, la trecerea frontierei prin Aeroportul Internațional Chișinău va fi sporită activitatea în vederea fluidizării traficului de pasageri și excluderii riscurilor la securitate, oferind confort și siguranță tuturor călătorilor.

„În cadrul unei ședințe comune desfășurate cu participarea Poliției de Frontieră, Autorității Aeronautice Civile și Administrației Aeroportului Internațional Chișinău, s-a convenit asupra intensificării capacităților de procesare a traficului de pasageri, ajustării graficului curselor aeriene, dar și realizării operative a schimbului de date și informații. Pe linie de activitate frontalieră, vor fi întreprinse măsuri suplimentare privind menținerea regimului în Aeroport, cu suplinirea numărului de polițiști de frontieră și a echipamentelor de control, cât și antrenarea mai multor echipaje canine specializate”, anunță Poliția de Frontieră.

Amintim că peste 30 000 de cetățeni ai Israelului vor tranzita teritoriul R. Moldova în următoarele zile, fiind în drum spre localitatea ucraineană Uman, pentru a participa la festivalul anual în memoria lui Rabbi Nahmanse și a reculege la mormântul rabinului din Braslav.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md