10:18:07 20.05.2025
Stiri

Igor Grosu, în contextul Zilei Mondiale a Mediului: În proximitatea noastră s-a întâmplat o catastrofă ecologică de proporții inimaginabile și vedem cât de iresponsabil poate fi agresorul care pune la bătaie ecosistemul și viețile oamenilor

Actualitate 08.06.2023 11:54 Vizualizări1411
Igor Grosu, în contextul Zilei Mondiale a Mediului: În proximitatea noastră s-a întâmplat o catastrofă ecologică de proporții inimaginabile și vedem cât de iresponsabil poate fi agresorul care pune la bătaie ecosistemul și viețile oamenilor

Omenirea nu a învățat, din păcate, lecțiile tuturor cataclismelor cu care s-a confruntat de-a lungul anilor, însă noi suntem obligați să le lăsăm urmașilor o planetă în care să se poată bucura de viață.

Mesajul a fost transmis astăzi, în debutul ședinței de Parlament, de către președintele Legislativului, Igor Grosu, în contextul marcării, în fiecare an pe 5 iunie, a Zilei Mondiale a Mediului.

Spicherul a apreciat mesajul Comisarului UE pe Mediu, Oceane și Pescuit, Virginijus Sinkevicius, proiectat pe ecranele din sala în plen a Parlamentului, care a încurajat R. Moldova să implementeze reformele în domeniul mediului și schimbărilor climatice, afirmând că este unul actual, în contextul detonării de către ruși a barajului de la Nova Kahovka, Ucraina.

„Mesajul este actual, în special când vedem în proximitatea noastră că s-a întâmplat o catastrofă ecologică de proporții inimaginabile și cât de iresponsabil poate fi agresorul care pun la bătaie nu doar ecosistemul, dar și viețile oamenilor. Din păcate, omenirea încă nu a învățat lecțiile din toate cataclismele care au avut loc pe pământ. Dar noi fiecare, prin programele, proiectele, legile noastre, suntem obligați să lăsăm copiilor noștri o casă, pentru că asta este casa noastră, ca să se bucure și ei de ceea ce ne bucurăm noi”, a afirmat spicherul.

Menționăm că Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite la Conferința de la Stockholm în domeniul mediului și reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite.

Republica Moldova, devenind tară candidată la UE și declarându-se țară cu neutralitate carbonică până în 2050, are obligațiunea să contribuie la îmbunătățirea calității apelor, aerului, solului, gestionării deșeurilor și protecției biodiversității.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte