03:37:12 06.03.2021
 
Stiri

Igor Dodon știe DECIZIA Curții Constituționale? „Interesant ce vor zice așa-numitele forte politice proeuropene și tot felul de experți, dacă CC va lua decizia de a susține poziția anticonstituțională a președintelui”

Actualitate 23.02.2021 08:00 Vizualizări1572 Autor: Ziarul National


Igor Dodon știe DECIZIA Curții Constituționale? „Interesant ce vor zice așa-numitele forte politice proeuropene și tot felul de experți, dacă CC va lua decizia de a susține poziția anticonstituțională a președintelui”

Ex-președintele Igor Dodon, care vara trecută spunea că nu va desemna niciodată un premier propus de o majoritate formată din traseiști, consideră că succesorul său, Maia Sandu, își depășește atribuțiile.

„Colegii mei, specialiști în domeniul juridic, mi-au transmis că membrii Comisiei de la Veneția de câteva ori s-a expus foarte clar asupra rolului președintelui R. Moldova în deblocarea crizei politice prin dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Concluzia ferma este: „Dizolvarea Parlamentului în cazul când deputații sunt gata să voteze un guvern și adâncirea crizei constituționale sau crearea unei noi crize poate fi chiar considerată o violare a obligațiilor constituționale a președintelui ca putere neutră”, a scris Dodon pe canalul său de Telegram.

În același context, Dodon spune că vrea să vadă reacția partidelor proeuropene, atunci când Curtea Constituțională va declara constituțional decretul Maiei Sandu privind desemnarea, repetată, a Nataliei Gavrilița în calitate de premier.

„Interesant ce vor zice așa-numitele forte politice proeuropene și tot felul de experți dacă CC va lua decizia de a susține poziția anticonstituțională a doamnei președinte. Sau când este convenabil tot ce spun europenii e sfânt și nu se discuta, iar când nu este convenabil se poate de nu atras atenție la poziția fermă a partenerilor de dezvoltare”, a conchis Dodon.

De menționat că magistrații CC urmează mâine, 23 februarie, să dea un verdict dacă decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița este constituțional, în condițiile în care PSRM - Partidul „ȘOR” au creat o majoritate parlamentară în susținerea candidatului Mariana Durleșteanu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Ce vor zice, ce vor zice ? 23.02.2021 09:44

Desigur, vor zice că ești dondon !

ion 23.02.2021 09:50

Un guvern propus de kuliocari si acolitii acestora este lipsit de legitimitate.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.03.2021 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // Calea constituțional...

01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md