19:42:04 28.05.2023
Stiri

Guvernul creează toate condițiile pentru ca Procuratura Anticorupție să investigheze doar cazurile de „corupție la nivel înalt”. De „mica corupție” se va ocupa MAI, iar de „corupția sistemică” – CNA​

Actualitate 22.03.2023 12:14 Vizualizări1542 Autor: Ziarul National
Guvernul creează toate condițiile pentru ca Procuratura Anticorupție să investigheze doar cazurile de „corupție la nivel înalt”. De „mica corupție” se va ocupa MAI, iar de „corupția sistemică” – CNA​


Competențele Procuraturii Anticorupție (PA) și ale Centrului Național Anticorupție (CNA) vor fi delimitate la investigarea cauzelor de corupție de nivel înalt. Guvernul a aprobat astăzi, la inițiativa Ministerului Justiției, modificări la Codul de procedură penală.

Potrivit ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, modificările urmăresc centrarea capacităților anumitor instituții pe corupția mare și au fost necesare ținând cont de faptul că, în prezent, atât CNA, cât și Procuratura Anticorupție sunt supraîncărcate cu dosare de „corupție mică”.

Prin urmare, investigarea penală pentru corupția de nivel înalt va fi realizată de Procuratura Anticorupție, iar CNA va investiga corupția sistemică. În același timp, corupția mică va fi investigată de către organul de urmărire penală al Ministerului Afacerilor Interne care va coopera, în acest sens, cu CNA.

Delimitarea clară a competențelor între autoritățile responsabile de investigarea cauzelor de corupție va asigura realizarea condiționalităților din Planul de acțiuni pentru implementarea măsurilor propuse de către Comisia Europeană în Avizul său privind cererea de aderare a R. Moldova la UE, precum și a Memorandumului cu privire la politicile economice și financiare, încheiat cu FMI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

22.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // O adunare istorică? ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md