Guvernul a numit toți șefii Agențiilor Teritoriale de Asistență Socială: „Ne vor ajuta să implementăm următoarele etape ale reformei RESTART”
Șefii Agențiilor Teritoriale de Asistență Socială (ATAS) au fost numiți miercuri în funcție de către Guvern și aceștia urmează să-și înceapă munca din 10 octombrie curent.
Mai exact, Veronica Rusu a fost desemnată directoare a Agenției Teritoriale de Asistență Socială Centru, Marina Croitoru – directoare a ATAS Centru-Vest, Alina Postolachi – directoare ATAS Nord, Aliona Perechiatcu – directoare a ATAS Nord-Est, Lucia Dioneac – directoare a ATAS Nord, Nord-Vest, Emilia Ciobanu – directoare ATAS Nord-Vest, Oxana Radu – directoare ATAS Sud, Victoria Gandrabur – directoare ATAS Sud-Est, și Tamara Călugăru – directoare ATAS Sud-Vest.
„Aceste colege ne vor ajuta să implementăm următoarele etape ale reformei „RESTRART”, să ne asigurăm că oferim un acces mai larg, o calitate mai bună a serviciilor sociale, o intervenție mai promptă și mai adecvată, mai aproape de necesitățile celor mai vulnerabili din R. Moldova”, a declarat Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, în cadrul ședinței de Guvern.
Reforma asistenței sociale „RESTAR” a fost lansată la finele anului 2023, autoritățile propunându-și crearea un sistem de asistență socială deconcentrat prin intermediul a nouă ATAS, care vor formula politici în domeniu și vor monitoriza implementarea acestora, împreună cu direcțiile raionale sau municipale, responsabile de punerea în aplicare a politicilor naționale în domeniul asistenței sociale și de dezvoltarea serviciilor sociale comunitare și specializate.
Prin implementarea acestei reforme, autoritățile își propun îmbunătățirea mecanismelor de finanțare a asistenței sociale și redefinirea rolului fondurilor sociale, optimizarea alocării resurselor financiare și redefinirea modului în care acestea sunt utilizate, pentru sprijinul comunităților vulnerabile, revizuirea clasificării serviciilor sociale pentru a asigura o structură mai coerentă și eficientă, adaptată nevoilor actuale ale beneficiarilor, reformatarea managementului calității serviciilor prestate si implementarea practicilor internaționale de management a proceselor pentru a asigura furnizarea unor servicii sociale de înaltă calitate, dar și digitalizarea sistemului de asistență socială și implementarea tehnologiilor informatice și a soluțiilor digitale pentru optimizarea și eficientizarea proceselor din cadrul acestui sistem.
Valeriu Saharneanu // La urne! Avem război de agresiune hibridă, nu alegeri
„ATAC” la adresa alegătorilor din R. Moldova: Poliția îi îndeamnă să raporteze orice tentativă de a-i corupe. SMS-ul trimis de oamenii legii tuturor cetățenilor
Inteligența artificială descoperă ceva neașteptat într-o operă pictată de Rafael