18:57:31 17.08.2022
Stiri

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău, mai MICĂ: Șapte din cei nouă consilieri, aleși deputați pe 11 iulie

Actualitate 04.08.2021 14:02 Vizualizări2373 Autor: Ziarul National
Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău, mai MICĂ: Șapte din cei nouă consilieri, aleși deputați pe 11 iulie


Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) rămâne cu șase membri, față de nouă câți avea până acum, după ce majoritatea consilierilor municipali au fost aleși deputați pe 11 iulie curent.

Astfel, din cei nouă consilieri municipali actuali ai PAS, șapte au ajuns deputați în Parlamentul Republicii Moldova.

Dintre aceștia, Zinaida Popa a renunțat la calitatea de deputat și a anunțat astăzi că va rămâne în CMC.

„Municipiul Chișinău îmi este foarte drag și vreau să contribui personal la dezvoltarea acestuia. Am decis că experiența obținută pe perioada mandatului de consilieră municipală trebuie direcționată spre soluționarea problemelor din Chișinău. Nu am fugit niciodată după funcții mari, consider că este important ca fiecare să contribuie acolo unde poate și se simte confortabil, pentru că astfel ne vom face lucrul bine”, a declarat Zinaida Popa într-o conferință de presă.

Menționăm că astăzi a fost realeasă conducerea fracțiunii PAS din CMC. În calitate de președinte a fost ales Roman Cojuhari, iar și vicepreședinte - Zinaida Popa.„Faptul că noi scădem numeric nu înseamnă că vom scade și din calitatea lucrurilor făcute pentru locuitorii municipiului Chișinău. Un șir de probleme pe care le-am abordat într-un an și jumătate au ajuns în impas și anume din motive ce țin de competența Legislativului. În continuare, având un Parlament bine intenționat și în special colegi din fracțiune care merg în Parlament, vom putea soluționa și aceste probleme”, a menționat Roman Cojuhari.

Din noua componență a fracțiunii PAS în CMC fac parte consilierii Roman Roșca, Dumitru Ivanov, Ion Bindiu și noul membru Anatolie Umaneț.

Astfel, PAS a rămas cu șase consilieri municipali, după ce a epuizat candidații supleanți, la alegerile locale din 2019 având o listă comună cu Platforma DA în CMC. Prin urmare, Platforma DA va avea cu trei consilieri mai mulți în CMC.

Vedeți mai jos membrii PAS care au candidat la funcția de consilier municipal pe lista PAS și au ales să meargă în Parlament:Amintim că, la alegerile anticipate din 11 iulie curent, PAS a obținut 63 de mandate de deputat și deține majoritate parlamentară. Având în vedere deputații PAS nominalizați la funcții de conducere în noul Guvern și decizia Zinaidei Popa, lista electorală a PAS de la parlamentare a ajuns să fie valorificată până la candidatul cu nr. 68.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md