00:08:17 02.03.2024
Stiri

FOTO, VIDEO // Militari din R. Moldova, la PARADA militară de la București, organizată de Ziua Națională a României

Actualitate 01.12.2023 17:50 Vizualizări1979 Autor: Ziarul National
FOTO, VIDEO // Militari din R. Moldova, la PARADA militară de la București, organizată de Ziua Națională a României Inquam Photos / George Călin


Militarii din Compania Garda de Onoare a Armatei Naţionale au participat, astăzi, la parada militară organizată la București de Ziua Naţională a României.

La parada militară au asistat preşedintele României, Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, membri ai Guvernului, şefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai cultelor religioase, politicieni, veterani.

La evenimentele festive organizate cu acest prilej au participat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, și comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Eduard Ohladciuc.

Plutonul de militari al Armatei Naţionale, condus de maiorul Pavel Lîsîi, a defilat în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, alături de contingentele militare din România, Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, SUA, Țările de Jos.

În acest an, la parada din Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti au participat aproximativ 2 400 de militari şi specialişti din structurile de forţă române, inclusiv 250 de militari străini, din Republica Moldova, Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi militari din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

La parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României au asistat 100.000 de persoane, fiind cea mai mare prezenţă înregistrată vreodată la asemenea eveniment.

Sursa foto, video: Ministerul Apărării al R. Moldova


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md