22:16:25 29.05.2023
Stiri

FOTO // Un nou TROFEU pentru jurnalistii sportivi din R. Moldova - Chișinău Media Cup 2023​

Actualitate 22.05.2023 10:14 Vizualizări630 Autor: Ziarul National
FOTO // Un nou TROFEU pentru jurnalistii sportivi din R. Moldova  - Chișinău Media Cup 2023​


Formația cronicarilor sportivi din R. Moldova a cucerit trofeul principal al Turneului internațional Chișinău Media Cup 2023, ce s-a desfășurat în perioada 19-20 mai pe stadionul FMF, amplasat în Parcul „La Izvor” din capitală. În cadrul competiției, aflată la a II-a ediție, au concurat șase formații de jurnaliști, fiind vorba de selecționatele României, Armeniei, Poloniei, Israelului și R. Moldova, precum și de echipa unificată a Africii.

Turneul s-a derulat în conformitate cu sistemul olimpic (fiecare formație a jucat cu fiecare), iar cele mai bune patru echipe au disputat finala mare și respectiv cea mică, pentru medaliile de bronz. În meciul său inaugural la această competiție de prestigiu, lotul R. Moldova (cu Vladimir Horoșilov, Oleg Istrati, Alexandru Fosa, Veaceslav Burghelea, Alex Luca, Alexandru Russu, Ion Anușca, Ion Fuștei, Serghei Ursul, Dumitru Antoceanu, Cristian Jardan, Sergiu Carauș și Eduard Ciobanu în componență) s-a confruntat cu redutabila reprezentativă a Armeniei. Partida a purtat un caracter extrem de echilibrat, tricolorii reușind să se impună în timpul adăugat, grație golului înscris de la marginea careului de Eduard Ciobanu, scor final 1-0.

Purtați de valul entuziasmant al victoriei obținute in extremis, jucătorii noștri a pierdut un pic din concentrare și au cedat în meciul următor, disputat în compania selecționatei României: 2-4. Astfel, pentru a putea spera la ocuparea unui loc pe podiumul de premiere, în următoarele partide jurnaliștii din R. Moldova aveau nevoie doar de victorii. Punct ochit, punct lovit: conaționalii noștri au învins, rând pe rând, reprezentativele Africii (3-1), Poloniei (6-0) și Israelului (2-0), accesând în mod magistral în finala mare, unde au dat piept cu naționala României, o echipă închegată, dinamică și extrem de tehnică.

Însă înainte de meciurile contând pentru distribuția medaliilor, deliciul publicului l-a constituit amicalul dinte echipa Real Artist și cea a Primăriei mun. Chișinău, care a excelat printr-o mulțime de goluri și multitudine de faze care mai de care mai spectaculoase și s-a încheiat cu un „frățesc” 4-4.

Vă prezentăm rezultatele celorlalte meciuri ale celor două zile de sărbătoare a sportului, desfășurate pe malul lacului din Parcul „La Izvor”: (19 mai) Polonia - Israel 4-1, İsrael - Armenia 1-2, Africa Team - România 0-8, Israel - Africa Team 2-0, Polonia - Armenia 5-6, România - Polonia 2-0, (20 mai) Armenia - Africa Team 5-0, İsrael - România 0-0, Africa Team - Polonia 2-4, Armenia - România 2-2.

În partida pentru locul trei premiant, Polonia a surclasat cu 3-1 Armenia, asta după ce caucazienii au deschis scorul în debutul meciului și au mai avut o bară. Însă treptat polonezii au preluat aproape în totalitate inițiativa (1-1 la pauză), câștigând fără drept de apel. Cu același scor, în marea finală echipa R. Moldova a învins selecționata României, după un meci plin de suspans, cu scântei.

În prima repriză cronicarii noștri sportivi au marcat de două ori, partea a doua a partidei derulându-se în tentativele insistente ale oaspeților de a se revanșa, lucru care le-a reușit doar parțial, când au reușit să reducă din handicap cu o lovitură de la distanță (2-1). Iar cu trei minute până la fluierul final moldovenii au mai punctat o dată, stabilind scorul final (3-1), adjudecându-și într-un stil de zile mari mult râvnitul trofeu!

La ceremonia festivă de premiere au luat cuvântul Plamen Milanov, președintele de onoare a Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), Serghei Butelschi, secretarul general al Federației Moldovenești de Fotbal, Eduard Ciobanu, președintele APSM, ș.a. De remarcat că parteneri și sponsori ai acestui proiect fotbalistic au fost Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, sponsorul general al APSM, Primăria municipiului Chișinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, FMF, companiile FPC Bioprotect SRL, Invitro Diagnostics, David’s Capital, Dulcinella, Apriori Wine, Trigor AVD, Codru ST, Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileștii Mici”, Joma Moldova, Geosport, Spitalul Repromed, Fabrica de mobilă Tandem Moldova, Centrul de Diagnostic German și Jurnal TV.

Pe final, președintele APSM, Eduard Ciobanu, și-a exprimat doleanța ca Turneul de fotbal între jurnaliști să devină unul tradițional, înmânând Cupe și medalii echipelor premiante. De asemenea, premii speciale au fost oferite celui mai bun jucător și celui mai bun portar al Turneului, ei reprezentând Polonia (Cezary Olbrycht) și respectiv România (Vincențiu Mihaiu).

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md