03:08:31 27.05.2024
Stiri

FOTO // R. Moldova este ajutată să facă fața DESTABILIZĂRILOR. Polonia a trimis la Chișinău șase avioane „Hercules” încărcate cu ARME, muniții și echipamente destinate Poliției R. Moldova

Actualitate 02.06.2023 08:32 Vizualizări2294 Autor: Ziarul National
FOTO // R. Moldova este ajutată să facă fața DESTABILIZĂRILOR. Polonia a trimis la Chișinău șase avioane „Hercules” încărcate cu ARME, muniții și echipamente destinate Poliției R. Moldova


Polonia a decis să sprijine R. Moldova și a trimis la Chișinău șase avioane încărcate cu arme, muniții și echipamente destinate Poliției, pentru a face față încercărilor de destabilizare, a anunțat ministrul polonez de Interne, Mariusz Kamiński.

„Am decis să trimit un transport uriaș cu arme, muniții și echipament pentru Poliția R. Moldova”, a transmis ministrul într-o postare pe Twitter, transmite Digi24.ro.

„În ziua în care premierul Morawiecki a ajuns la Chișinău, șase avioane poloneze cu echipamente menite să împiedice tentativele de destabilizare a republicii au ajuns în R. Moldova”, a spus acesta.

Armele și munițiile au fost aduse cu două aeronave C-130 Hercules și patru aeronave CASA C-295M.

„Loturile de donații se încadrează în standardele de dotare a Poliției naționale și sunt destinate menținerii la nivelul corespunzător a capacității de pregătire a polițiștilor în desfășurarea exercițiilor tactice regulate. Acțiunea a avut loc ca urmare a semnării în noiembrie 2022 a Memorandumului de cooperare dintre cele două state pe domeniul afacerilor interne, fiind parte a eforturilor continue de extindere și consolidare a parteneriatelor cu statele membre UE”, arată și Poliția R. Moldova.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a făcut parte din zecile de demnitari care au participat la summitul Comunităţii Politice Europene din Republica Moldova.

„Independenta și suverana R. Moldova, care rezistă tentativelor de destabilizare internă, are nevoie de sprijinul nostru. De aceea am decis să trimit poliției moldovene acest transport uriaș de arme, muniții și echipamente de la serviciile subordonate Ministerului de Interne”, a mai scris Mariusz Kamiński.

Acesta a adăugat că miercuri, autoritățile poloneze l-au trecut pe politicianul prorus Ilan Șor, pe numele căruia există și un mandat de arestare, pe lista persoanelor sancționate.

La Summitul Comunităţii Politice Europene, premierul Poloniei a transmis că țara sa va sprijini integrarea R. Moldova în UE printr-o „procedură accelerată”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md