06:41:48 21.07.2019
 
Stiri

FOTO // Nouă MILIOANE de lei de la Guvernul din România pentru o grădiniță din raionul Călărași: „Noi am ales să facem Unirea prin proiecte”

Social 13.09.2018 15:39 Vizualizări990 Autor: Ziarul National
FOTO // Nouă MILIOANE de lei de la Guvernul din România pentru o grădiniță din raionul Călărași: „Noi am ales să facem Unirea prin proiecte”

Grădinița din satul Sipoteni, raionul Călărași, arată ca nouă, după ce a fost reparată cu bani din România.

Guvernul de la București a donat nouă milioane de lei pentru renovarea acestei instituții, iar cei 150 de micuți care frecventează grădinița se bucură astăzi de condiții la standarde europene.





Astăzi, la inaugurarea grădiniței, premierul Pavel Filip i-a dăruit Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, o monedă emisă de Banca Națională a Moldovei, dedicată Centenarului Marii Uniri, în semn de recunoștință pentru suportul constant acordat de autoritățile de la București Republicii Moldova.

„Noi am ales să facem această Unire prin proiectele pe care le avem lansate și în derulare. Vorbesc de interconectarea sistemului de gaze naturale, interconectarea energetică și îmi doresc să avem aceeași infrastructură de educație. Să știm că așa precum trăim într-un spațiu cultural și lingvistic, așa trăim și într-un spațiu educațional. Nu îmi doresc să văd diferență între sistemele noastre educaționale”, a spus premierul, citat de un comunicat de presă al Guvernului.

Ambasadorul Daniel Ioniță a exprimat deschiderea Guvernului României pentru susţinerea în continuare a proiectelor orientate spre educarea unei generații care va aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană.

„R Moldova reprezintă o prioritate strategică pentru politica externă a României. Susținem parcursul european al R Moldova. Știm că e greu, dar vă asigur ca acest drum va fi parcurs. O resursă importantă este factorul uman, de aceea România dă o mare importanță sistemului educațional al R Moldova. Și nu doar prin renovarea de grădinițe, ci și prin bursele anuale pe care le oferim studenților și elevilor din R Moldova care vor să învețe în România și prin taberele de odihnă unde vin copiii din R Moldova. Dacă azi nu se integreaza R. Moldova in UE, am încercat să aducem Uniunea Europeană aici. În Anul Centenar avem obligația să ne gândim la viitorul nostru comun în UE", a spus Ambasadorul României la Chișinău.

Menționăm că, în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova, au fost renovate aproape 850 de grădinițe, în acest scop fiind alocate 26 de milioane de euro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!



Aurel 13.09.2018 17:19

Respect poporului român și guvernului de la București pentru acest suport constant pe care îl oferă RM

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md