07:31:39 22.01.2021
 
Stiri

FOTO // Mașinile parcate NEREGULAMENTAR sunt EVACUATE și noaptea, iar proprietarii au dreptul să le ridice abia a doua zi. Asta înseamnă +120 de lei pentru un SRL care are cota ZERO TVA. „În ce mod beneficiază Primăria...”

Actualitate 30.09.2020 11:14 Vizualizări1211 Autor: Ziarul National
FOTO // Mașinile parcate NEREGULAMENTAR sunt EVACUATE și noaptea, iar proprietarii au dreptul să le ridice abia a doua zi. Asta înseamnă +120 de lei pentru un SRL care are cota ZERO TVA. „În ce mod beneficiază Primăria...” Captură


Autoritățile din Chișinău ar fi pus la cale o nouă schemă, după ce ieri, 28 septembrie, au intrat în vigoare modificări la legea care permite acum evacuarea legală a mașinilor parcate neregulamentar de pe străzile Chișinăului, scrie autoexpert.md. Mai exact, autoritățile continuă să evacueze automobilele parcate neregulamentar și noaptea.

Mai mulți internauți au publicat pe rețelele de socializare imagini foto și video din momentul ridicării mașinilor parcate neregulamentar. „Iar aici avem o situație curioasă și interesantă, care ne face să presupunem că noile acțiuni ale autorităților este de fapt o schemă comodă de a face bani pe seama cetățenilor”, scrie sursa citată.

Așadar, programul de lucru al parcării speciale este non-stop, adică mașinile pot fi aduse acolo în orice moment 24/24. Cu toate acestea, șoferii își pot ridica automobilele doar între orele 8.00-17:00.

Astfel, dacă un automobil este evacuat la ora 22:00, atunci va sta la parcarea cu plată circa 10 ore. Acest lucru înseamnă o amendă de la 900 până la 1 500 de lei, 12 de lei pentru fiecare oră de depozitare (10 ore = 120 de lei), la care se adaugă costul pentru îmbarcarea, transportarea și debarcarea automobilului - 790 de lei.

CITIȚI și ATENȚIE, ȘOFERI! Începe OPERAȚIUNEA: De unde puteți recupera și cât trebuie să plătiți, dacă mașinile parcate neregulamentar v-au fost ridicate de către Poliție

Mai mult, o femeie căreia i-a fost deja ridicat automobilul a observat că agentul economic ar fi favorizat. Acesta este scutit de plata TVA. În acest sens, femeia îl întreabă pe primarul general, Ion Ceban, care este beneficiul Primăriei și cum această măsură poate duce la crearea noilor parcări în municipiu?

„Domnule primar, Ion Ceban, cred că se cer nişte explicații. Tot e frumos cu ridicarea maşinilor parcate neregulamentar, dar de ce beneficiarul plăților de la cetățeni este „Magda Tur” SRL, fondatorii căreia sunt patru cetățeni din satul Ulmu, Ialoveni? În ce mod beneficiază Primăria în urma colectării acestor plăți şi cum ajută la dezvoltarea condițiilor de parcare în municipiu atunci când este implicat un SRL care mai are cota zero TVA? Pe lângă această plată către SRL, şoferul achită în bugetul statului amenda contravențională de 450 de lei (dacă o plăteşte în primele 3 zile). Cine şi ce foloase trage?”, întreabă Cristina Cornescu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md