23:44:07 11.08.2022
Stiri

FOTO // Maia Sandu a dat START lucrărilor unui proiect de amploare la Edineț: „Peste 18 mii de locuitori vor avea APĂ bună la robinet grație fondurilor EUROPENE”

Actualitate 29.11.2021 15:06 Vizualizări9751 Autor: Vitalie Hadei
FOTO // Maia Sandu a dat START lucrărilor unui proiect de amploare la Edineț: „Peste 18 mii de locuitori vor avea APĂ bună la robinet grație fondurilor EUROPENE”


Peste 18 000 de locuitori din municipiul Edineț vor avea la robinete apă de calitate, grație unui proiect de modernizare și extindere a rețelei de aprovizionare cu apă, finanțat din fonduri europene. Președintele Maia Sandu, cu o cască pe cap, a participat astăzi la inaugurarea oficială a șantierului.

„Împreună cu ES Janis Mazeiks, Ambasadorul UE în R. Moldova, și cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, care implementează proiectul, am vizitat șantierul unde deja au început lucrările de renovare a rețelei de apă și am discutat cu oamenii care muncesc acolo. Rețeaua modernizată de aprovizionare va aduce apă potabilă de calitate în locuințele, școlile, grădinițele, spitalele și instituțiile din Edineț. Astfel, peste 18 000 de locuitori din nordul republicii vor avea apă bună la robinet datorită acestui proiect”, a precizat șefa statului.

Președintele republicii a adăugat că asemenea proiecte vor fi realizate în toate regiunile R. Moldova.

„Am mulțumit UE și Germaniei pentru sprijinul financiar oferit pentru proiectele din Edineț, dar și din multe alte localități ale republicii. Noi vom continua să identificăm și să valorificăm resurse pentru investiții în infrastructură, astfel încât asemenea proiecte de dezvoltare să fie realizate în toate regiunile. Condițiile bune de trai în sate și orașe, alături de locurile de muncă bine plătite, sunt șansa noastră ca oamenii să rămână acasă și să contribuie la prosperarea comunităților și a republicii noastre”, a conchis Maia Sandu.

Proiectul este finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Menționăm că valoarea totală a proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Edineț” este de 58,7 milioane de lei, dintre care 50,7 milioane de lei sunt acordate de Uniunea Europeană, iar alte opt milioane reprezintă contribuție locală.

Grație acestui proiect, la Edineț urmează să fie reabilitate și extinse 40 km de rețele de alimentare cu apă, care, prin cele 2 778 de conexiuni, vor asigura cu apă potabilă sigură 18 235 de locuitori ai orașului, fără întreruperi.

Cu suportul Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), ÎM „Apă-Canal Edineț” beneficiază de un suport financiar în valoare de 34 000 de euro, care include un laborator dotat cu echipament pentru monitorizarea calității apei, echipament pentru detectarea scurgerilor de apă, personal dotat cu îmbrăcăminte și echipamente de protecție. Totodată, specialiștii ÎM au fost instruiți cum să gestioneze diverse aspecte legate de managementul calității, planificarea afacerii, relații cu clienții și extinderea în continuare a serviciilor către comunele învecinate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md