05:26:27 13.08.2022
Stiri

FOTO // Igor Dodon s-a ÎNTREȚINUT cu Episcopul Marchel, cel care a lansat un atac SUBURBAN la adresa Maiei Sandu în campania electorală

Politică 14.12.2016 14:50 Vizualizări8476 Autor: Ziarul National
FOTO // Igor Dodon s-a ÎNTREȚINUT cu Episcopul Marchel, cel care a lansat un atac SUBURBAN la adresa Maiei Sandu în campania electorală


Președintele ales și validat de Curtea Constituțională, Igor Dodon, a vizitat astăzi Bălțiul și a avut o întrevedere cu Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, precum și cu un sobor de preoți ai Episcopiei.

„Una dintre prioritățile mele în funcția de președintele al R. Moldova va fi păstrarea valorilor creștin-ortodoxe, care reprezintă fundamentul spiritual al statalității și identității noastre”, a scris Dodon pe o rețea de socializare.

Președintele Dodon nu a ezitat să facă și poze cu Episcopul care a lansat un atac fără de precedent la adresa oponentei sale, Maia Sandu, în campania electorală.

„Avem de ales un pre­șe­din­te din două can­di­da­tu­ri. Un creș­tin sau un necreș­tin. Un patri­ot sau un nepa­tri­ot. Da, anu­me așa, pen­tru că anu­me așa s-au pla­sat cele două can­di­da­tu­ri. Anu­me așa s-au stra­ti­fi­cat prin fap­ta lor, prin vor­ba lor, prin acti­vi­ta­tea lor. Des­pre ati­tu­di­nea unui can­di­dat, Igor Dodon, pe care-l credem creș­tin și patri­ot, nu o să vor­besc mult, pen­tru că e nor­mal să ai o ati­tu­di­ne față de bise­ri­că, cre­din­ță și valo­ri­le națio­na­le, așa cum o are el. Dar des­pre ati­tu­di­nea dnei San­du, al doi­lea can­di­dat care aspi­ră la func­ția de președinte… Atitudinea ei față de moralitatea creștină, față de curățenia sufletească, față de tot ce este sfânt pare să fie abă­tu­tă mult de la axa nor­ma­li­tă­ții. Anu­me asta ne-a scos din case­le noas­tre, ca să venim să ne împăr­tă­șim cu îngri­jo­ra­rea noas­tră cu dvs.”, a declarat atunci Machel, adăugând că „biserica nu se amestecă în politică".

Acesta nu s-a limitat, cu doar câteva zile înainte de cel de-al doilea tur de scrutin, doar la aceste acuzații și a trecut la atac la persoană, acuzând faptul că contracandidata lui Dodon „nu are familie şi copii" şi că ar fi „stearpă".

Amintim că ieri, în timpul ședinței în care au fost validate alegerile prezidențiale, Curtea Constituțională a acceptat argumentele Maiei Sandu privind implicarea agresivă în cadrul alegerilor prezidențiale a reprezentanților Mitropoliei Moldovei, care au utilizat un limbaj extremist, xenofob, homofob și sexist la adresa sa.

Curtea a reținut că un asemenea comportament este contrar prevederilor Constituției. „Curtea a constatat că toate autorităţile statului responsabile de procesul electoral şi activitatea cultelor religioase nu şi-au onorat obligaţia pozitivă de a împiedica şi sancţiona implicarea cultelor religioase în procesul electoral. Din aceste considerente, Curtea a emis o Adresă Parlamentului în vederea instituirii unor mecanisme sancționatorii prompte și imediate, inclusiv în ordine penală, pentru orice tentativă de implicare a cultelor religioase în campaniile electorale”, se arată în decizia Curții Constituționale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md