00:19:50 23.05.2018
 
Stiri

FOTO // Crăciunul familiei Bazga din Molovata Nouă

Reportaj 13.01.2018 09:30 Vizualizări916 Autor: Ziarul National
FOTO // Crăciunul familiei Bazga din Molovata Nouă

Atunci când majoritatea dintre noi eram preocupați de cumpărăturile și mesele de sătbători, Carolina Moisa, o tânăra din capitală, iniția o campanie de susținere a familiei Bazga din satul Molovata Nouă, raionul Dubăsari.

Carolina Moisa, care este implicată în acțiuni de caritate deja al șaselea an, timp în care a ajutat mai multe familii sărace din R. Moldova, și-a dorit să le facă și celor cinci membri ai familiei Bazga sărbătorile mai frumoase.

Toată familia se întreține din indemnizația unui copil

Soții Andrei și Marina Bazga cu cei trei copii ai lor - Ionuț de 11 ani, Maria de 4 ani și Andreea care s-a născut acum o lună, locuiesc mai bine de un an într-o căsuță veche, bătrânească din satul Molovata Nouă. Locuința le-a fost dată în folosință de către o familie din localitate pentru o perioadă de doi ani. Unica sursă de existență a familiei este indemnizația pentru îngrijirea a copilului, 2 000 de lei.

Din această sumă se întrețin toate cele cinci persoane, lucru destul de greu. Capul familiei, Andrei, nu este în stare să se angajeze în câmpul muncii, după ce, cu zece ani în urmă, a fost nevoit să suporte două intervenții chirurgicale complicate, care l-au lăsat practic inapt de muncă. Andrei este invalid de gradul întâi.

Crăciun adevărat în casa familiei Bazga

La apelul Carolinei Moisa, lansat pe rețelele de socializare, au răspuns mai mult de cincisprezece persoane, doamne din municipiu și din suburbii, care au donat benevol familiei pungi cu haine pentru copii și părinți, produse alimentare, fructe, cărți și jucării. Toate donațiile au ajuns la familia Bazga chiar de Crăciun pe stil vechi, fiind duse acolo de Carolina și părinții ei.

Ochi plini de bucurie

Oaspeții cu daruri au fost întâmpinați cu multă bucurie de către soții Bazga, dar mai ales de copiii lor. În mica odaie unde se adăpostesc toți, micuța Andreea dormea liniștit, iar Ionuț și Maria le-au recitat oaspeților poezii cu ochii lucind de bucurie. Erau fericiți că cineva și-a amintit de ei într-o asemenea zi.

Text de Eleonora Stăncuță

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md