15:31:18 13.07.2020
 
Stiri

FĂRĂ VIZE în SUA // Statele Unite și Uniunea Europeană își reconfirmă sprijinul pentru ca România să fie inclusă în programul Visa Waiver

Moldovenii în lume 12.12.2019 15:38 Vizualizări4716 Autor: Ziarul National
FĂRĂ VIZE în SUA // Statele Unite și Uniunea Europeană își reconfirmă sprijinul pentru ca România să fie inclusă în programul Visa Waiver


Statele Unite și Uniunea Europeană s-au angajat să lucreze împreună pentru a susține ridicarea vizelor pentru cetățenii din România, Bulgaria, Cipru și Croația, prin includerea acestor țări în programul Visa Waiver al SUA.

În urma unei întrevederi la nivelul miniștrilor pentru afaceri interne și pentru justiție din cadrul formatului ministerial UE-SUA, părțile au salutat „includerea Poloniei în Programul Visa Waiver”, precizând că această decizie „subliniază utilitatea procesului tripartit și progresele încurajatoare înregistrate de alte patru state membre în direcția călătoriilor reciproce gratuite de viză în cadrul cadrelor noastre juridice respective.

„Ne-am angajat să continuăm să lucrăm împreună, în cadrul adecvat, pentru a sprijini celelalte patru state membre ale UE în eforturile lor de a fi incluse în cadrul programului” Visa Waiver, se arată într-un comunicat al Consiliului UE remis CaleaEuropeană.ro.

Polonia a intrat în Programul Visa Waiver la 11 noiembrie, dată care marchează Ziua Independenței Poloniei. Accesul la Programul Visa Waver al Departamentului de Stat le permite cetăţenilor din ţările participante să călătorească în SUA în scopuri turistice sau de afaceri până la 90 de zile fără viză.

Majoritatea cetăţenilor din Uniunea Europeană pot călători în Statele Unite fără viză, însă acest lucru nu se aplică cetăţenilor din România, Cipru, Croaţia şi Bulgaria.

În ce o privește, România continuă să depună eforturi pentru a fi inclusă în acest program.

Declarația Comună România – SUA adoptată de președinții Klaus Iohannis și Donald Trump, la 20 august 2019, reiterează sprijinul Statelor Unite pentru eforturile României de a deveni eligibilă pentru intrarea în programul Visa Waiver în conformitate cu cerinţele legislaţiei SUA.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md