23:47:43 06.12.2022
Stiri

Elizabeth Taylor: 18 lucruri neștiute despre regina Hollywood-ului

Actualitate 29.09.2022 18:29 Vizualizări1005 Autor: Ziarul National
Elizabeth Taylor: 18 lucruri neștiute despre regina Hollywood-ului Profimedia


Ce se poate spune despre Elizabeth Taylor? Suficient de mult cât să tipărim zeci de cărți, dar ne vom rezuma, deocamdată, la o prezentare succintă.

Opt mariaje (dintre care două cu actorul Richard Burton, primul la 18 ani și ultimul la 59 de ani), două premii Oscar pentru cea mai bună actriță, din cinci nominalizări („Butterfield 8”,1960 și „Cui îi este frică de Virginia Woolf”, 1966).

Roluri în aproape 100 de filme, rolul principal în cel mai scump film realizat până în 1963 (Cleopatra, în regia lui Joseph L. Mankiewicz), un film cu un buget de peste 31 de milioane de dolari, pentru rolul său actrița primind un onorariu de 1 milion de dolari, un Oscar Umanitar (1992) pentru lupta pe care a dus-o de-a lungul vieții împotriva SIDA și datorită căreia a fost recompensată cu titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

Doi minunați ochi violet și multe probleme de sănătate

Un premiu pentru întreaga carieră oferit în 1997 de către Societatea actorilor de film din SUA, locul șapte în topul 100 cele mai mari actrițe din toate timpurile, top alcătuit tot de Societatea americană a actorilor de film, patru copii, prietenă foarte bună a lui Michael Jackson, femeie de afaceri (creatoarea mai multor linii de parfumuri și de bijuterii), doi minunați ochi violet și multe probleme de sănătate în ultimii ei 15 ani de viață (atac cerebral, operație de extirpare a unei tumori pe creier, probleme la inimă – care au dus, într-un final, la o operație pe cord), o operație la șold, probleme la coloană, cancer de piele, pneumonie.

Aceasta a fost minunata și frumoasa actriță Elizabeth Taylor (1932 – 2011), cea mai răsfățată actriță de la Hollywood și femeia care nu a încetat niciodată să-și caute sufletul pereche.

Unele dintre cele mai bune roluri ale lui Liz Taylor

Se știe că unele dintre cele mai bune roluri ale ei au fost cele jucate în filme precum „Cat on a hot tin roof” (1958), „Who’s afraid of Virginia Woolf” (1966), „Suddenly, last summer” (1959), „Butterflield 8” (1960), „Raintree country” (1957), „Cleopatra” (1963), „Courage of Lessie” (1946), „A place in the sun” (1951), „Giant” (1956) și „The taming of the Shrew” (1967).

Totuși, ce nu se știe despre Liz Taylor?

 1. Înainte să intre în lumea filmului, actrița deținea un stand unde vindea limonadă, în California de Sud.
 2. Era o fană înfocată a serialului „Lege și Ordine”, film în care au jucat și copiii ei.
 3. S-a convertit la Iudaism în 1959, numele ei de evreică fiind Elisheba Rachel.
 4. Prima întâlnire cu un băiat a avut-o la 16 ani.
 5. Credea despre ea că are picioarele prea scurte.
 6. „Who’s afraid of Virginia Woolf” este filmul despre care a declarat că este cea mai mândră.
 7. Iubea sucul de portocale roșii.
 8. Nu trecea nicio zi fără să se dea cu parfum.
 9. A regretat mereu că fostul ei soț și marea iubire, actorul Richard Burton, nu a câștigat niciodată niciun premiu Oscar.
 10. Declara că nu se teme de bătrânețe.
 11. Se simțea dezgustată de multele speculații și mituri construite în jurul personalității și al vieții ei.
 12. Numele unuia dintre parfumurile ei, Violet Eyes, a fost inspirat de fanii ei de pe Twitter.
 13. Nu a luat niciodată lecții de actorie, deși spunea că unele persoane i-ar fi sugerat lucrul acesta.
 14. Nu îi plăcea să i se spună Liz. „Îmi sună mai mult a șuierat”.
 15. Considera că legătura și comunicarea cu Dumnezeu poate fi realizată oriunde, în orice loc.
 16. Spunea că familia și persoanele afectate de SIDA (o cauză pentru care se dedica în mod constant și cu mult interes) reprezintă ce e mai important în viața ei.
 17. La câteva luni după dispariția actriței, colecția ei de bijuterii a fost vândută pe aproape 116 milioane de dolari.
 18. Elizabeth Taylor spunea, la un moment dat, că înotul cu rechini este „una dintre cele mai palpitante experiențe”. Actrița a înotat pentru prima dată cu rechinii la vârsta de 74 de ani, când, aflându-se într-o excursie în Hawaii, a fost ridicată din scaunul cu rotile și coborâtă într-o cușcă de rechini. Pentru că purta foarte multe bijuterii, ghidul i-a sugerat să și le scoată, deoarece strălucirea și zgomotul produs de ele i-ar putea agita pe rechini. În replică, Elizabeth Taylor a spus „Dar nu-i asta ideea?”.

Diamantul de 1.000.000 de dolari primit cadou de Liz

Cea mai cunoscută bijuterie din colecția de bijuterii a actriței Elizabeth Taylor a fost diamantul intitulat „Burton-Taylor”, pe care fostul soț al frumoasei Liz, actorul Richard Burton, i l-a cumpărat cu ocazia unei licitații contra sumei de 1.100.000 milioane de dolari.

Diamantul, o bijuterie Cartier, i-ar fi fost dăruit lui Jacqueline Kennedy, dacă Burton nu l-ar fi depășit pe concurentul său de licitație, Aristotel Onassis.

„Aș fi făcut o criză dacă l-aș fi văzut pe mâna lui Jackie Kennedy”

„Mi-am dorit acel diamant pentru că este extrem de frumos. Și, prin urmare, ar trebui să aparțină celei mai frumoase femei din lume. Aș fi făcut o criză dacă l-aș fi văzut pe mâna lui Jackie Kennedy sau a Sophiei Loren”, spunea Burton care, prin gestul său, a dorit să-și ceară scuze față de Liz Taylor după ce i-a spus că are mâini urâte.

Inițial, diamantul fusese achiziționat de Casa Cartier, cu suma 1.050.000 de dolari, însă după o înțelegere telefonică dintre reprezentanții Cartier și Richard Burton (care a oferit 50.000 $ peste prețul pietrei), diamantul i-a revenit, în final, actorului.

Mii de persoane au admirat zilnic diamantul lui Liz Taylor

Din convenția încheiată făcea parte și faptul ca diamantul să fie expus în vitrina magazinului de lux Cartier din New York. În acea perioadă, mii de persoane s-au perindat zilnic ca să admire fabuloasa bijuterie ce strălucea din spatele vitrinei magazinului Cartier.

Prima ocazie cu care Elizabeth Taylor și-a etalat prețiosul diamant a fost evenimentul aniversar al prințesei Grace de Monaco, pentru cei 40 de ani de viață ai ei.

„Nu poți să plângi pe umărul unui diamant”

Bijuteria de 68 de karate a devenit cunoscută cu numele de „diamantul Taylor-Burton”. Atunci când al patrulea soț al actriței, Eddie Fisher, a spus odată că un diamant de 50.000 de dolari ar putea-o face pe Taylor fericită timp de aproximativ patru zile, în replică, Elisabeth Taylor a explicat că materialismul ei nu ar trebui să fie niciodată confundat cu vanitatea.

„Nu poți să plângi pe umărul unui diamant, iar diamantele nu îți vor ține de cald. Dar cu siguranță arată bine când strălucesc la soare”.

Sursa: descopera.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md