06:09:27 01.03.2021
 
Stiri

Einstein, socialiștii, șoriceii și definiția prostiei

Actualitate 24.01.2021 10:32 Vizualizări2265 Autor: Ziarul National
Einstein, socialiștii, șoriceii și definiția prostiei


Trustia, elegii politikoase

Negrii matusalemici s-au cutremurat în versurile maiakovskiene. Decizia Curții Constituționale precum că limba rusă nu poate fi tratată preferențial față de ucraineană, găgăuză, bulgară, idiș, indiană și celelalte limbi vorbite în republica-livadă părăsită a Uniunii a căzut ca un asteroid de Tunguska pe capul lumii ruse de la Lisabona până la Bladibostok.

De ce nu? Cine a biruit în toate războaiele din manuale și au eliberat o șesime din continentele planetei Pământ, cine produce cele mai rapide rachete și e în avangarda lumii în domeniul baletului, cine luptă cu țeava Gazpromului pentru valorile pravoslavnice și familia tradițională? Dacă poate magistrații molotoveni au uitat în ce limbă vorbește Lenin veșnic viu în mauzoleu, ei trebuie să știe în ce limbă se exprimă Putin și Dmitri Kozak. Dacă nu, să întrebe de Dodon, căci el știe. Sau au pierdut simțul fricii? Le recomandăm totuși să se abțină de la consumul de ceai cu poloniu sau cu Noviciok.

Bostănosul Dodon, victimă nevinovată a colectivizării forțate și a fertilizanților, a declarat, la rândul său, constipat (și Bătrâncea a confirmat), că legea propusă de deputații săi cu cetățenie română și anulată constituțional de membrii CC cu cetățenie română va fi adoptată în mod repetat (cu ajutorul șoriștilor suplimentari), la prima ședință a parlamentului. Și e firesc, căci de adoptarea ei depinde viitorul antropologic și financiar al trinomului Dodon, Șor și Plahotniuc sau viceversa, e paiul lor salvator din iazul Interpolului.

Acum stau și mă gândesc că intenția socialiștilor coincide cu definiția atribuită lui Einstein despre prostie: să repeți aceleași acțiuni în speranța că vei obține un rezultat diferit. După 15 noiembrie, coincidența nu mai pare întâmplătoare…

Al vostru hiemalț, ceaumist, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md