06:07:04 06.12.2023
Stiri

Echipele de fotbal ucrainene vor boicota meciurile cu formații din Rusia, după ce UEFA a decis revenirea echipelor U17 din Rusia

Actualitate 27.09.2023 19:29 Vizualizări1021 Autor: Ziarul National
Echipele de fotbal ucrainene vor boicota meciurile cu formații din Rusia, după ce UEFA a decis revenirea echipelor U17 din Rusia Profimedia


Federația ucraineană de fotbal a anunțat miercuri că nu va mai lua parte la nicio competiție de fotbal în care sunt prezente echipe ruse, ca urmare a deciziei UEFA de a ridica parțial embargoul asupra fotbalului din Rusia, informează CNN.

Forul de fotbal continental a decis miercuri revenirea echipelor de fotbal rusești cu jucători sub 17 ani în competițiile europene.

„UAF (Federația ucraineană de fotbal) condamnă cu fermitate decizia UEFA de a permite revenirea echipelor U-17 ale Federației Ruse în competițiile internaționale”, se arată într-un comunicat emis de UAF miercuri, transmite Digi24.

Federația ucraineană de fotbal consideră că atât UEFA, cât și FIFA, să rămână la deciziile inițiale, care să împiedice cu totul echipele de fotbal ruse să participe în meciuri internaționale.

„UAF (Federația ucraineană de fotbal) confirmă că nu va lua parte la nicio competiție la care vor participa echipa rusești și face apel la federațiile membre UEFA să boicoteze meciurile în care întâlnesc echipe din Federația Rusă. Suntem convinși că adoptarea unor decizii similare, referitoare la revenirea treptată a echipelor ruse în competiții, în mijlocul războiului condus de Rusia împotriva Ucrainei sunt lipsite de temei și nu fac decât să tolereze politica de agresiune dusă de Rusia”, se mai arată în comunicatul de miercuri al UAF.

UEFA a anunţat marți că a decis, de comun acord cu Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA), reintegrarea echipelor Under-17 din Rusia, deoarece „copiii nu trebuie să fie pedepsiţi pentru fapte pentru care adulții sunt singurii responsabili”. Decizia UEFA intră în vigoare în acest sezon.

Comitetul Executiv al organismului european a apreciat ca este „deosebit de regretabil faptul că, din cauza conflictului continuu, o generaţie de jucători minori este privată de dreptul de a nu juca în competiţiile internaţionale de fotbal”.

Meciurile echipelor ruseşti trebuie însă să se dispute „fără drapelul, imnul şi ţinutele oficiale ale Rusiei" şi „în afara teritoriului rus”, a precizat UEFA. UEFA a ridicat parţial embargoul asupra fotbalului rusesc.

În urma unei reuniuni care a avut loc marţi la Limassol, în Cipru, Comitetul Executiv al UEFA a anunţat reintroducerea în competiţiile sale a echipelor de tineret masculin şi feminin din Rusia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md