07:58:45 21.05.2024
Stiri

Două instituții NOI, responsabile de asigurarea securității CIBERNETICE a R. Moldova: Vor fi lansate în februarie

Actualitate 17.01.2024 09:43 Vizualizări1725 Autor: Ziarul National
Două instituții NOI, responsabile de asigurarea securității CIBERNETICE a R. Moldova: Vor fi lansate în februarie MDED


Securitatea cibernetică a R. Moldova, inclusiv prevenirea amenințărilor cibernetice, va fi asigurată de două instituții noi. Este vorba despre Agenția Națională pentru Securitate Cibernetică și Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”, structuri care vor fi lansate oficial pe 9 februarie curent, în cadrul Moldova Cybersecurity Forum 2024, organizat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Potrivit autorităților, securitatea cibernetică a Republicii Moldova este o prioritate națională, iar consolidarea capacităților acestui sector sunt cruciale în contextul războiului din Ucraina și a provocărilor tot mai frecvente din era digitală.

Noua agenție va avea menirea să asigure un mediu digital sigur, să protejeze infrastructura critică a statului și a societății de atacurile cibernetice, dar și să asigure un nivel ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice ale instituțiilor publice și private. Totodată, „Cybercor”, care se va afla în gestiunea Universității Tehnice a Moldovei, va promova inovația și excelența în educația teoretică și practică în domeniu, formarea profesională a funcționarilor publici și a studenților, asigurând pregătirea la nivel național pentru provocările sectoriale.

Organizatorii Moldova Cybersecurity Forum 2024, o platformă de dialog între specialiștii din domeniul securității cibernetice din republică și din străinătate, speră să identifice cele mai bune practici în baza cărora vor fi elaborate strategii de securitate cibernetică eficiente, care vor contribui la consolidarea poziției Republicii Moldova în acest domeniu critic.

Evenimentul se va desfășura la Tekwill sub egida prim-ministrului Republicii Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Universitatea Tehnică a Moldovei, cu suportul USAID, Suediei, Marii Britanii și EU Partnership Mission și e-Governance Academy, organizează Moldova Cybersecurity Forum 2024.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md