23:20:31 01.03.2024
Stiri

Dorin Recean, PRIMUL contact cu premierul slovac Robert Fico, guvernul căruia a respins planul de sprijinire a Ucrainei cu rachete și muniții. Temele abordate de cei doi oficiali

Actualitate 05.12.2023 09:30 Vizualizări898 Autor: Ziarul National
Dorin Recean, PRIMUL contact cu premierul slovac Robert Fico, guvernul căruia a respins planul de sprijinire a Ucrainei cu rachete și muniții. Temele abordate de cei doi oficiali


Dinamizarea legăturilor politice și economice între Chișinău și Bratislava, precum și parcursul european al R. Moldova au fost subiectele discutate ieri, în cadrul întrevederii online a prim-ministrului Dorin Recean cu omologul său slovac, Robert Fico.

Oficialii s-au pronunțat pentru dinamizarea dialogului bilateral de interes comun între statele noastre. De asemenea, au discutat posibilitățile de extindere a cooperării economice și investiționale dintre R. Moldova și Slovacia.

Prim-ministrul Dorin Recean a mulțumit omologului slovac pentru susținerea oferită R. Moldova, prin intermediul programului SlovakAid, și contribuția Slovaciei pentru dezvoltarea platformei on-line a Fondului pentru Vulnerabilitatea Energetică.

De partea cealaltă, prim-ministrul Robert Fico, guvernul căruia a respins planul de sprijinire a Ucrainei cu rachete și muniții, a felicitat autoritățile moldovenești pentru progresul înregistrat în procesul de integrare europeană și a exprimat susținerea Slovaciei pentru parcursul european al republicii noastre.

Amintim că la finele lunii septembrie partidul lui Robert Fico, un politician pro-rus şi bun prieten cu dictatorul rus Vladimir Putin, a câștigat alegerile parlamentare cu 24%. Acesta a promis în campania electorală că va stopa trimiterea de arme către Ucraina și va bloca potențiala aderare a Kievului la NATO.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md