22:52:39 06.12.2022
Stiri

Dodon se CONTRAZICE în privința imaginilor în care Plahotniuc îi întinde o pungă în care ar fi fost bani pentru finanțarea PSRM. Pe de o parte spune că imaginile ar fi TRUCATE, iar pe de altă parte confirmă întâmplarea

Actualitate 18.05.2020 13:20 Vizualizări2186 Autor: Ziarul National
Dodon se CONTRAZICE în privința imaginilor în care Plahotniuc îi întinde o pungă în care ar fi fost bani pentru finanțarea PSRM. Pe de o parte spune că imaginile ar fi TRUCATE, iar pe de altă parte confirmă întâmplarea


Președintele Igor Dodon susține că imaginile în care Vlad Plahotniuc i-ar întinde o pungă de plastic cu calendar, în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro pentru finanțarea PSRM, ar fi trucate. Totodată, șeful statului recunoaște scena din imaginile prezentate astăzi de deputatul Iurie Reniță, doar că afirmă că își juca cartea sa – de deconspirare a lui Plahotniuc.

CITIȚI și VIDEO // Noi IMAGINI cu Igor Dodon. Acesta îi dictează lui Iaralov cum trebuie să arate documentul de FEDERALIZARE, pe care îl vor rușii: „Kozak așa mi-a dictat”

„Oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere în vara anului 2019. Dar tentativele ei de răzbunare trădează doar furia și neputința de a purta o luptă directă și onestă. Astăzi am asistat la un nou episod din același scenariu manipulator al imaginilor trucate, care au mai fost lansate în luna iunie a anului trecut. Singurul lucru nou și interesant este relația dintre unionistul Renita și Plahotniuc, care îl folosește pe post de instrument politic și de manipulare și îi livrează imagini prelucrate. A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul „ACUM”, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”, a scris Dodon pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Imagini cu o ȘACOȘĂ în care ar fi fost între 600 și 800 de mii de euro, care ar fi ajuns la Dodon în ziua când negocia cu Plahotniuc crearea unei noi coaliții de guvernare și FEDERALIZAREA R. Moldova

Potrivit lui Dodon, imaginile respective nu au fost făcute publice întâmplător: „Mai important de remarcat este contextul în care sunt scoase aceste imagini, în ziua când Guvernul a anunțat demararea procedurilor prin care Aeroportul să fie întors cetățenilor, când procurorii au anunțat că au avansat în dosarul miliardului și se apropie tot mai mult de coordonatorii politici ai acestui furt, în sfârșit se dau numele concrete ale celor implicați și capete de acuzare foarte clare. Iată de ce apar astăzi aceste imagini trucate”.

Citește și: Dodon, „ȘAHISTUL MINCINOS”: În iunie spunea că a făcut „jocul” serviciilor secrete rusești în discuțiile cu Plahotniuc referitoare la federalizarea R. Moldova și finanțarea PSRM din Rusia. Astăzi întreabă nonșalant „CARE JOC”?

Dodon a adăugat că ar fi știut că Plahotniuc va recurge la provocări în ziua când negociau federalizarea R. Moldova.

CITIȚI și VIDEO // Igor Dodon insistă pe lângă Plahotniuc privind FEDERALIZAREA R. Moldova

„Am mai spus și anterior că în discuțiile avute atunci cu Plahotniuc fiecare a avut tactica sa: a mea a fost să îi dau senzația că avem o relație de colaborare, ca să întind momentul până am putut să acționez deschis și direct și să scot țara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost să însceneze diferite provocări și pachete pentru a le filma. Nu cunosc ce era în acel pachet, totul a fost doar o sceneta făcută pentru înregistrare. Sesizez chiar eu public Procuratura Generală să facă toate verificările și sunt sigur că vor descoperi falsul și manipularea, care stau în spate, așa cum au descoperit și la precedentele imagini”, a punctat Dodon.

CITIȚI și VIDEO, EPISODUL 3: Dodon cere BANI de la Plahotniuc și afirmă cu rușii oferă până la 700 de mii de dolari pe lună pentru PSRM

Acesta anticipează că în curând ar putea să mai apară imagini cu el.

„Faptul că apar acum aceste imagini manipulatoare nu este întâmplator și mă aștept și la alte atacuri, la noi falsuri mediatice, la noi conserve oligarhice care se vor deconspira, inclusiv continuarea cumpărării de deputați pentru a lăsa țara fără guvern în plină criză. Toate aceasta însă nu vor stopa în niciun fel procedurile juridice îndreptate împotriva hoților miliardului și eu nu voi ceda sub nicio forma șantajului lor. Dimpotrivă, ceea ce fac ei îmi întărește și mai tare convingerea că țara nu trebuie lăsată să revină în captivitatea oligarhilor, iar pentru asta trebuie să venim din nou cu decizii ferme, așa cum am făcut în iunie 2019. Și eu sunt gata de asemenea decizii, dacă va fi cazul”, a conchis Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md