04:27:52 05.07.2020
 
Stiri

DOC // Încă un deputat își publică rezultatele testului pentru COVID-19: „Nu văd nici măcar pretexte formale din partea majorității PSRM-PD de a nu convoca ședința Parlamentului pentru joi sau vineri”

Actualitate 25.05.2020 14:22 Vizualizări1435 Autor: Ziarul National
DOC // Încă un deputat își publică rezultatele testului pentru COVID-19: „Nu văd nici măcar pretexte formale din partea majorității PSRM-PD de a nu convoca ședința Parlamentului pentru joi sau vineri”


Deputatul din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, insistă ca ședința în plen a Parlamentului să fie convocată în această săptămână pentru a vota pachetul de legi care ține de îndeplinirea condiționalităților UE pentru debursarea a 30 de milioane de euro pentru R. Moldova.

Litvinenco a publicat rezultatele testului pentru COVID-19 pe care l-a făcut, după ce joia trecută s-a anunțat că un deputat democrat este infectat cu noul coronavirus.

„Am făcut astăzi testul pentru COVID-19. Rezultatul este negativ. Adică NU sunt infectat. Și toți deputații trebuie sau trebuiau să facă testul. Asta înseamnă că până cel târziu mâine toți trebuie să știe dacă sunt sau nu infectați de COVID-19. Prin urmare, nu văd nici măcar pretexte formale din partea majorității PSRM-PD de a nu convoca ședința Parlamentului pentru joi-vineri – cine e cu rezultat negativ vine la ședință, cine este cu rezultat pozitiv – nu vine. În cadrul ședinței Parlamentului, prioritară este votarea pachetului de legi care ține de îndeplinirea condiționalităților UE. Și dacă facem asta, Republica Moldova beneficiază în scurt timp de 30 de milioane de euro. Bani atât de necesari pentru cetățenii țării”, susține Sergiu Litvinenco.


CITIȚI și DOC // Nichiforciuc, „impus” să facă public testul pentru COVID-19, ca să demonstreze că este bolnav

Menționăm că unul dintre liderii coaliției majoritare, democratul Dumitru Diacov, nu acceptă o asemenea propunere. Diacov i-a spus recent Ambasadorului UE la Chișinău, Peter Michalko, că Parlamentul se va întruni în ședință pentru a adopta proiectul de lege cu privire la ONG-uri, una dintre condițiile pentru deblocarea banilor, abia după două ce va ieși din carantina instituită vineri, pe 22 mai.

„L-am informat pe dl Michalko că majoritatea parlamentară, la inițiativa fracțiunii PD, planifică examinarea prin Skype la Comisia juridică, numiri și imunități a proiectului de lege cu privire ONG. Iar aprobarea acestei legi în lectura a doua de către Parlament va fi realizată la următoarea ședință a Parlamentului, care va avea loc după expirarea carantinei pentru deputați. Dl Mihalko a menționat că examinarea și aprobarea în Comisie a acestui proiect ar fi un semnal pozitiv pentru Comisia Europeană care înțelege problemele Republicii Moldova și, în acest caz, există perspective reale ca țara noastră să primească asistența financiară din partea UE”, a scris Diacov pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md