17:06:29 19.05.2024
Stiri

DOC // Detalii despre Centrul NAȚIONAL de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei – PATRIOT. Ce prevede proiectul propus de președinta Maia Sandu, cine va CONDUCE instituția și câte persoane vor activa la „Patriot”

Actualitate 30.05.2023 13:14 Vizualizări1586 Autor: Ziarul National
DOC // Detalii despre Centrul NAȚIONAL de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei – PATRIOT. Ce prevede proiectul propus de președinta Maia Sandu, cine va CONDUCE instituția și câte persoane vor activa la „Patriot”


În R. Moldova va fi creat Centrul Național de Apărare Informațională și Combatere a Propagandei „Patriot”, o instituție care va avea menirea să combată propaganda dăunătoare republicii noastre și să apere cetățenii de manipulare și de atacurile propagandistice constante. Această instituție va fi înființată la propunerea președintei Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, Centrul „Patriot” va avea misiunea de a coordona și implementa politica statului în domeniul securității informaționale și de asigura comunicarea strategică în vederea identificării, prevenirii și combaterii dezinformării la nivel național.

De asemenea, instituția va trebui să transmită informații veridice către publicul larg și să asigure un dialog constant cu cetățenii, precum și să colaboreze cu toate instituțiile statului în vederea promovării intereselor naționale și creșterii rezistenței cetățenilor în fața dezinformării, precum și să identifice, să evalueze și să combată dezinformarea pentru eliminarea riscurilor generate de amenințările hibride și de dezinformare asupra securității naționale.

Centrul urmează să fie condus de un director numit în funcție de Parlament, la propunerea președintelui R. Moldova, pe un termen de 5 ani, cu posibilitatea numirii pentru un alt mandat. În exercitarea atribuţiilor sale, directorul va fi asistat de un adjunct, numit în funcţie de preşedintele R. Moldova, la propunerea directorului Centrului. Mandatul directorului adjunct al Centrului va înceta odată cu mandatul directorului Centrului, însă acesta va continua să-și exercite atribuțiile până la numirea unui nou director adjunct.

În cadrul Centrului va fi constituit un Colegiu, care va fi compus din 11 membri. În componența Colegiului va intra directorul, directorul adjunct, persoane cu funcţii de conducere din cadrul Centrului, un reprezentant desemnat de președintele R. Moldova, un reprezentant desemnat de Parlament, un reprezentant desemnat de Guvern și trei reprezentanți ai societății civile, selectați de către Centru. Componenţa Colegiului va fi aprobată prin decret al preşedintelui R. Moldova, la propunerea directorului Centrului.

Mai multe detalii despre Centrul „Patriot” vedeți în proiectul transmis Parlamentului de către Președinție:


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 514 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri
19.05.2024 10:33 495 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md