09:57:50 26.02.2024
Stiri

Dmitri Torner, încântat de startul decent și primele PUNCTE luate de biatloniștii moldoveni la Cupa MONDIALĂ de la Estersund. Unul dintre sportivii noștri a fost desemnat cel mai bun trăgător de EUROSPORT

Actualitate 27.11.2023 16:51 Vizualizări1428 Autor: Ziarul National
Dmitri Torner, încântat de startul decent și primele PUNCTE luate de biatloniștii moldoveni la Cupa MONDIALĂ de la Estersund. Unul dintre sportivii noștri a fost desemnat cel mai bun trăgător de EUROSPORT


Biatloniștii moldoveni au avut o prestație bună în competițiile din cadrul primei etape a Cupei Mondiale, care se desfășoară la Estersund, Suedia. Președintele Federației naționale de biatlon, Dmitri Torner, consideră rezultatele meritorii și crede că participarea meritorie va adăuga energie și putere sportivilor noștri la următoarele starturi.

„În sport nu se obișnuiește să faci pronosticuri, dar noi continuăm să „ținem pumnii” pentru echipa noastră. Noul sezon pentru biatlonul moldovenesc este atât un examen, cât și începutul unor noi strategii, deoarece ne-am pus scopuri mărețe. Îndemn pe fanii noștri, pe conaționalii noștri din diferite țări să susțină echipa națională. Energia și emoțiile voastre adaugă putere și ne ajută să câștigăm!”, a declarat președintele Federației de biatlon, Dmitri Torner.

Liderii lotului național Pavel Magazeev și Alina Stremous au arătat rezultate bune în primele zile de competiții. Locul 18 ocupat de Pavel Magazeev în proba individuală de 20 de kilometri a fost asigurat de o tragere exemplară, cu o singură ratare. În plus, sportivul nostru a intrat în obiectivul Eurosport și a fost desemnat cel mai bun trăgător al cursei în momentul în care a terminat etapa. Magazeev a asigurat 123 de puncte pentru lotul național al R. Moldova. Un alt reprezentant al echipei noastre, Maxim Makarov, a intrat în Top-40 și a adus 101 puncte pentru lotul național.

Alina Stremous a ocupat locul 26 în cursa individuală de 15 kilometri. Ea s-a clasat în Top-30 și asta în condițiile în care a avut parte de multe urcări lungi și temperaturi care au coborât până la -10°C.

Alina a adus 15 puncte lotului național, lăsând în urmă biatloniste celebre precum Julia Simon (Franța) și Elvira Eberg (Suedia).

În aceeași competiție, o altă membră a lotului moldovenesc, Ala Ghilenco, s-a clasat pe locul 41.

Cu o zi mai devreme, echipa noastră a concurat la ștafeta mixtă. Tandemul Alina Stremous/Maxim Makarov a finisatpe locul 16 din 24 de echipe participante.

Prima etapă a Cupei Mondiale de biatlon din sezonul 2023/2024 are loc în perioada 25 noiembrie - 3 decembrie la Estersund, Suedia. Competiția este organizată de Uniunea Internațională de Biatlon (IBU).


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md