08:00:02 08.04.2020
 
Stiri

Directorul Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale a fost DEMIS: A oferit în chirie, cu bani puțini, o sală sportivilor lui Țuțu

Sport 18.09.2019 15:49 Vizualizări1507 Autor: Ziarul National
Directorul Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale a fost DEMIS: A oferit în chirie, cu bani puțini, o sală sportivilor lui Țuțu


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării l-a demis astăzi din funcție pe Valeriu Golub, director interimar al Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale (CSPLN), după ce a descoperit mai multe nereguli în cadrul unui control inopinat, efectuat după dezvăluirile făcute anterior de deputatul Octavian Țîcu.

Angajații ministerului au identificat mai multe abuzuri în gestionarea patrimoniului din subordinea centrului și o situație precară a infrastructurii instituției.

Mai exact, au fost depistate 14 contracte de locațiune încheiate fără acordul ministerului și cu rata minimă de locațiune stabilită de legislația în vigoare.

Unul dintre aceste contracte este cel semnat la începutul acestui ani cu Asociația Obștească „Clubul Sportiv C. ȚUȚU-PROTEAM”, a fostului deputat democrat Constantin Țuțu. De altfel, acesteia i-a fost oferită cea mai dotată sală, în timp ce altele se află în stare dezastruoasă.Conform contractului de locațiune, plata stabilită era de 1 613,85 de lei pentru o lună, chiria spațiului fiind stabilită pe ore, nu pe zi ori pe lună. Astfel, „Clubul Sportiv C. ȚUȚU-PROTEAM” lua, formal, în locațiune sala pentru 3 ore și 30 de minute pe zi, timp de 5 zile pe săptămână. Cu toate acestea, în cadrul vizitei a fost confirmat că acces în sala arendată o au în exclusivitate locatarii și directorul interimar al centrului sportiv, mai mult ca atât, în contract nu sunt stipulate niciun fel de reglementări referitoare la modalitatea de supraveghere și monitorizare a accesului locatarului la bunul închiriat.

CITIȚI și Un deputat PPDA, în „ospeție” la Constantin Țuțu: Cea mai dodată sală a Centrului Național de Pregătire a Loturilor Olimpice, „oferită GRATUIT” lui Țuțu

Totodată, la calcularea ratei de locațiune a fost aplicat coeficientul în valoare minimă prevăzut de lege, iar prejudiciul cauzat instituției urmează a fi stabilit.

Angajații de la minister au mai găsit condiții dezastruoase de cazare, lipsa facilităților de recuperare fizică și lipsa infrastructurii adiacente la majoritatea sălilor de sport (vestiare, săli de duș etc.). Administrația CSPLN nu a putut prezenta un plan de acțiuni cu privire la situația precară a infrastructurii centrului, în special a căminelor pentru sportivi.Pe lângă demiterea lui Golub, ministerul a dispus un audit la acest centru, inclusiv expertiza juridică a tuturor contractelor de locațiune și rezilierea acestora, dar și inițierea unei anchete interne pentru a stabili cum au fost permise aceste abuzuri până în prezent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md