22:55:29 14.05.2025
Stiri

„Dicţionar auafed 2”, Doru Ciocanu: o carte Science Fiction, cu ISTORII SCURTE despre Moldova şi alte universuri

Social 13.07.2015 11:50 Vizualizări1572
„Dicţionar auafed 2”, Doru Ciocanu: o carte Science Fiction, cu ISTORII SCURTE despre Moldova şi alte universuri

Doru Ciocanu (născ. 1968) își anunţă reintrarea în literatură, cu „Dicţionar auafed 2”, după o tăcere impardonabilă de aproape 20 de ani. În 1996, după lansarea ediţiei întâi a „Dicţionarului auafed”, el s-a retras inexplicabil din literatură, fără să fi intrat în ea.

Autorul consideră că orice enunţ nu numai din această carte, dar și în general din lume este adevărat. Chiar dacă unele par trăsnite. Pentru că dacă nu ar fi, nu ar fi fost enunţat. Cu această ediţie a „Dicţionarului...” sunt relansate lucrările de descoperire a unor noi lumi teoretice.

Cartea „Dicţionar auafed 2”, editată de Agenţia „URMA ta”, este disponibilă acum în librăriile „Cartier”, „Pro Noi”, „Bestseller.md”, „Librarius”.

„Dicţionar auafed 2”

Anul: 2015

Autor: Doru Ciocanu

Editare: URMA ta

230 pag. Format 210x150. Broșată. ISBN 978-9975-9963-9-6

LA ÎNCEPUT A FOST GÂNDUL

Și abia apoi Cuvântul. Și mult mai târziu Cuvântul scris

Multe afirmații din această carte sunt plăsmuiri, altele sunt adevăruri. Care sunt adevărate și care nu, până la urmă nu se știe. Acea linie ce desparte adevărul de fantezie este extrem de subțire, pe alocuri chiar inexistentă. Dacă am accepta-o ca inexistentă, atunci și viața poate ne-ar deveni mai vie, mai colorată, cu o doză mai mare de mister.

Se poate întâmpla ca unele scorniri enunțate între aceste pagini peste ani să devină adevăruri. Și atunci, vom ști cu siguranță că orice trăsnaie rostită, orice idee trecută prin orice cap, mai devreme sau mai târziu, se materializează sau deja există undeva în Univers. Sau pe Pământ.

Doru Ciocanu

„Dicţionarele se citesc, de obicei, în închisoare. Dar dicţionarul acesta trebuie citit în libertate”.

Igor Guzun, Director „URMA ta”

„Dicţionar auafed 2”, de Doru Ciocanu, este o carte Science Fiction, cu istorii scurte despre Moldova şi alte universuri.

AMFIBIENI

Înainte vreme, demult tare, oamenii puteau locui atât pe uscat, cât și sub apă. Erau un fel de amfibieni. Aveau orașe subacvatice și chiar țări subacvatice.

Iată de ce până în ziua de azi nu poate fi găsită legendara Atlantidă. Pentru că de fapt ea era Țara de sub Apă, undeva la fundul Atlanticului.

BIBLIOTECĂ

Biblioteca Vaticanului este divină, de aceea în ea găsești orice carte dorești, editată oriunde și în orice epocă.

Dar dacă, tot căutând printre rafturi, o să dați de o carte scrisă într-o limbă foarte stranie, cu file de un plastic neted care nu se rupe, nu arde și nu se îndoaie, cu hărți de țări niciodată existente, cu contururi de continente, oceane, mări și râuri necunoscute, cu imagini de făpturi diferite de noi, oamenii, cu desene de animale bizare din povești, plante minunate, construcții uluitoare și mașinării nemaivăzute, să știți că aceea e o carte extraterestră.

Arătați-i-o bibliotecarului, pentru că o caută de sute de ani și nu o poate găsi nicidecum. Imediat ce o va lua în mâini, el se va topi în aer cu tot cu carte, ca să nu reapară niciodată.

CEEA LUME

Cunoștințele oamenilor despre existența altor lumi și civilizații vin din moși-strămoși.

După ce omul moare pe această lume sufletul lui obține un alt corp fizic în altă lume pe altă planetă din alt sistem solar.

La moldoveni, de exemplu, zicala „s-a dus pe ceea lume” urmează a fi înțeleasă literalmente.

PROIECȚIE

Proiecția satului Mălăiești (Râșcani) în Sistemul Vector din Galaxia Eneidelor a căpătat dimensiuni colosale din punctul de vedere al oamenilor.

Ca urmare a distanței și a distorsiunii Ucla această localitate în proiecție are suprafața de 415,32 miliarde de km pătrați și o populație de peste 211 trilioane de oameni.

SOCOTITOR DE RAZE

Razele solare sunt noţiuni convenţionale. Fiind invizibile, ele există doar în închipuirea oamenilor. Copiii le desenează frumos cu creioane sau acuarele galbene în partea de sus a foii de desen.

Există însă o excepție - Socotitorii de raze (nr. 978-ss-9452 în nomenclatorul de profesii). În virtutea profesiei lor, Socotitorii de raze au de a face anume cu razele solare. Ei le socot și le înregistrează în Registrul razelor. Este un volum foarte mare de muncă.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte