07:41:36 24.05.2024
Stiri

DEZVĂLUIRI despre proveniența imaginilor în care Plahotniuc îi întinde un „kuliok” lui Dodon: „Impactul scenetei este unul DEVASTATOR pentru Igor Dodon”

Actualitate 25.06.2020 12:00 Vizualizări6261 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRI despre proveniența imaginilor în care Plahotniuc îi întinde un „kuliok” lui Dodon: „Impactul scenetei este unul DEVASTATOR pentru Igor Dodon”


Cel putin 2,7 milioane de moldoveni ar fi urmărit imaginile video în care fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, îi întindea lui Igor Dodon o pungă cu calendar, în care ar fi fost „salariile” pentru partid. „Impactul scenetei cu „sacoșa neagră cu calendar”, plină cu bani pentru remunerarea Partidul Socialiștilor, este unul devastator pentru Igor Dodon ca și viitor pretendent la un nou mandat prezidențial”, a declarat deputatul Iurie Reniță într-un interviu pentru PSNEWS.

Parlamentarul a dezvăluit cum a intrat în posesia imaginilor în care apar Dodon și Plahotniuc.

„Secvențele video ne demonstrează că nu există nicio diferență dintre coruptul și oligarhul Vlad Plahotniuc și actualul șef de stat Igor Dodon. Ambii sunt în egală măsură produsul firesc al unui sistem corupt și mafiotic, concrescut pe spatele cetățenilor noștri onești și muncitori. Așa se guvernează în R. Moldova, după modelul clasic rusesc, spre care tinde cu atâta străduință Igor Dodon.

Secvențele video le-am primit în lădița poștală de la sediul Parlamentului. Cu toate riscurile aferente, am decis că e mult mai important ca cetățenii R. Moldova să cunoască fața adevărată a lui Igor Dodon și a ortacilor săi socialiști, decât să ignor această secvență. Impactul scenetei cu „sacoșa neagră cu calendar”, plină cu bani pentru remunerarea Partidului Socialiștilor, este unul devastator pentru Igor Dodon ca și viitor pretendent la un nou mandat prezidențial. Conform unor estimări recente, mai bine de 2,7 milioane de cetățeni din R. Moldova și din străinătate (în special din diaspora) au vizionat aceste secvențe incontestabile de corupție”, a precizat Reniță.

Deputatul spune că justificările lui Igor Dodon, potrivit cărora „oligarhia continuă să se răzbune pentru că a fost fugărită de la putere în 2019”, sunt baliverne.

Citește și: Igor Dodon NU va fi cercetat penal pentru „kulioașele” de la Plahotniuc. Explicația PROCURATURII: „Nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei...”

„Nici chiar el nu mai crede în ele, dar trebuie să se justifice în fața Moscovei și a cetățenilor care l-au votat. Dacă inițial acesta menționa ca secvențele video sunt trucate, ulterior, după ce am prezentat noi probe video de corupție incontestabilă și de trădare de patrie, Dodon recunoaște că sunt autentice, justificându-se că el a fost într-o „misiune specială”, realizată împreună cu serviciile secrete rusești, de parcă la Chișinău nu ar exista servicii similare de securitate. Consider că mi-am făcut datoria de deputat și de cetățean de a scoate în vileag aceste mărturii incontestabile de implicare în acte de corupție a lui Igor Dodon și Vlad Plahotniuc”, a adăugat Reniță.

Citește și: VIDEO // Protest cu „kulioașe” în fața Procuraturii Generale. „Stoianoglo ne-a spus că vrea să investigheze furtul miliardului... Uite aici avem un episod despre unde au ajuns banii din furtul miliardului”

De menționat că procurorii au dispus neînceperea urmăriri penale în privinţa preşedintelui Dodon, deoarece nu au putut stabili „conținutul șacoșei" (kuliokului) pe care președintele Igor Dodon ar fi primit-o de la Vlad Plahotniuc, potrivit unor imagini video prezentate în spațiul public.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md