23:08:44 09.05.2021
 
Stiri

Deșeurile din Chișinău vor putea fi transportate la gunoiștea din Țânțăreni încă un an: Contractul a fost prelungit până la 31 decembrie 2021

Actualitate 04.01.2021 17:29 Vizualizări1733 Autor: Ziarul National
Deșeurile din Chișinău vor putea fi transportate la gunoiștea din Țânțăreni încă un an: Contractul a fost prelungit până la 31 decembrie 2021


Gunoiul din Chișinău va putea fi depozitat în preajma localității Țânțăreni din raionul Anenii Noi și în acest an, după ce administrațiile celor două localități au încheiat un nou acord adițional la Contractul de Societate Civilă.

Contractul respectiv prevede mai multe angajamente ale Primăriei Chișinău față de locuitorii din Țânțăreni, care urmează a fi îndeplinite și în anul 2021.

Mai exact, Primăria Chișinău s-a angajat să transfere pe contul juridic al Primăriei comunei Țânțăreni suma de 10 milioane de lei în anul 2021, să execute lucrări de consolidare a barajului poligonului, să întrețină stația de tratare a levigatului, să fortifice digul cu plantarea arborilor și să continue lucrările de reparație a străzilor din localitate.

De asemenea, Chișinăul va trebui să modernizeze poligonul de deșeuri, să construiască clădiri operaționale la gunoiște, să securizeze poligonul de la Țânțăreni, să inițieze proiectarea scurgerii apei din stația de tratare a levigatului, să evacueze deșeurile din satul Țânțăreni de două ori pe lună, să reamplaseze țevi de gaz de înaltă presiune în satul nou, să finalizeze stația de pompare din satul Țânțăreni și să aloce rumeguș de asfalt.

Responsabile de realizarea sarcinilor asumate sunt mai multe entități din cadrul Primăriei Chișinău, precum Direcția generală locativ-comunală și amenajare, SA „Apă-Canal Chișinău”, Î.M. Regia „Autosalubritate” și Î.M. Regia „Exdrupo”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

04.05.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // De la presa liberă l...

30.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Covidul politic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md