22:32:46 14.12.2019
 
Stiri

Deputatul Munteanu, despre divizarea Blocului „ACUM” în două fracțiuni: „Nu este adevărat. Este jăraticul răscolit de trolii regimului”

Politică 20.03.2019 12:00 Vizualizări1796 Autor: Ziarul National
Deputatul Munteanu, despre divizarea Blocului „ACUM” în două fracțiuni: „Nu este adevărat. Este jăraticul răscolit de trolii regimului” Europa Liberă

Deputatul Igor Munteanu, care spunea la finele săptămânii trecute că Blocul „ACUM” se va diviza în două fracțiuni parlamentare, cea a Partidului Acțiune și Solidaritate și a Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, afirmă acum că „nu este adevărat” și că va fi păstrată unitatea blocului. Proaspătul deputat afirmă că această chestiune cu două fracțiuni „este jăratecul răscolit de trollii regimului”.

Întrebat cum va funcționa Blocul „ACUM”, mai ales după ce s-a spus că vor fi cel puțin două fracțiuni parlamentare, Munteanu a declarat pentru Europa Liberă că „nu este adevărat: „Și aici ar trebui să vin cu anumite corective... Noi vom încerca să păstrăm și știm că putem păstra unitatea blocului. Acum faptul că există două partide nimeni nu poate să-l ignore, în aceste două partide există anumite particularități, au un anumit specific...”, a explicat Igor Munteanu.

Europa Liberă: Deci, tam-tamul acesta cu două fracțiuni e zadarnic?

„Este jăraticul răscolit de trolii regimului, care ar dori să dea sentințe definitive, evident coordonate cu marele coordonator. Pe de altă parte, va exista un acord de colaborare postelectorală între aceste două componente, chiar două jumătate, ca să zic așa, și este clar că obiectivele nimeni nu le va schimba, obiectivele rămân aceleași. Sunt armonioase cu angajamentele pe care le-am anunțat și în timpul campaniei electorale și pe care le-am discutat mult timp înainte de a începe această campanie electorală”, a subliniat deputatul.

Citește și: Blocul „ACUM”, divizat în două fracțiuni parlamentare. Munteanu: „Lucrurile merg spre înființarea a două fracțiuni”

Sursa citată a mai adăugat că își dorește ca intensitatea colaborării dintre componentele „ACUM” să crească. „Noi, teoretic, ne-am dori ca această colaborare dintre componentele Blocului „ACUM” să crească în intensitate și să creeze mai multă sinergie pe parcursul anilor următori. Asta va depinde însă și de circumstanțele în care vom acționa, pentru că nimeni nu poate să prezică exact „fanteziile” coordonatorului și „fanteziile” unei posibile alianțe între forțele proruse și PD. „Fantezii”, când spun în ghilimele „fantezii”, mă refer la tot felul de surprize, cum a fost schimbarea sistemului electoral în 2017, care a stricat regulile de joc sau alegerile prezidențiale directe din 2016, care de asemenea au creat un anumit vârtej de schimbări, afectând pozițiile tuturor actorilor. Să fiți siguri, însă, că Blocul „ACUM” are toate șansele și potențialul de a rămâne unit, de a construi o strategie bine coordonată și cântărită, și câștigătoare”.

Vedeți VIDEO AICI cu declarațiile de săptămâna trecută ale lui Igor Munteanu la „Pro TV”.

Igor Munteanu, care nu este membru al PAS și nici al PPDA, a mai fost întrebat unde va merge „să dea raport”.

„Spiritul de solidaritate conținut în acest acord de colaborare postelectorală ne va obliga să fim în unison cu deciziile unui consiliu politic, care va funcționa între aceste componente, dar noi vom avea în aceeași măsură sau poate chiar într-o măsură mai mare responsabilități față de electoratul democratic proeuropean din R. Moldova, față de circumscripțiile în care am făcut campania electorală și față de toți oamenii care posibil la un anumit moment dat au ezitat, nu ne-au oferit suficiente voturi pentru ca să formăm guvernarea în anul 2019”, a conchis acesta.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md