17:10:07 15.07.2024
Stiri

DECIS // Unde va avea loc în Chișinău concertul dedicat Zilei Rusiei. Primăria NU a AUTORIZAT manifestarea

Social 11.06.2015 10:36 Vizualizări2287 Autor: Ziarul National
DECIS // Unde va avea loc în Chișinău concertul dedicat Zilei Rusiei. Primăria NU a AUTORIZAT manifestarea


Concertul dedicat Zilei Rusiei, preconizat inițial a fi desfășurat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale, se va desfășura în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din centrul Chișinăului.

Primăria Chișinăului a emis un comunicat de presă în care susține că „nu a emis” nicio dispoziţie privind desfăşurarea unei întruniri în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” şi nu a autorizat această manifestare publică.

„În legătură cu executarea lucrărilor de reparaţie în Piaţa Marii Adunări Naţionale, Primăria municipiului Chişinău a propus organizatorilor concertului desfăşurarea acţiunii în alte spaţii publice şi anume în Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” sau în Scuarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.
Organizarea concertului în Scuarul Catedralei doar în baza acordului Mitropoliei Moldovei contravine legislaţiei în vigoare, or, administraţia publică locală, conform legii, este unica autoritate care emite acte normative privind desfăşurarea întrunirilor publice”, se arată în comunicatul Primăriei.

Autoritățile capitalei își exprimă speranța că organizatorul concertului din seara zilei de 11 iunie se va conforma solicitărilor legale ale administraţiei locale a municipiului Chişinău şi vor organiza întrunirea în unul din spaţiile oferite, pentru ca serviciile responsabile să poată asigura buna desfăşurare a acţiunii.

De cealaltă parte, reprezentantul Asociației „Prietenii Rusiei”, Sergiu Nazaria, afirmă că nu e nevoie de o autorizație din partea Primăriei în acest caz.

„Treaba lor. Astea îs problemele lor. Conform legii, noi ca cetățeni nu avem nevoie de autorizație. Au nevoie poliția, cei de la salubrizare, serviciile anti-incendiu etc. de această autorizație”, ne-a spus Nazaria.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md