14:15:34 17.01.2021
 
Stiri

DECIS la MECC: Cum vor activa instituțiile de învățământ în localitățile în care a fost decretat COD ROȘU de COVID-19 de la 1 octombrie

Actualitate 30.09.2020 15:12 Vizualizări1016 Autor: Ziarul National
DECIS la MECC: Cum vor activa instituțiile de învățământ în localitățile în care a fost decretat COD ROȘU de COVID-19 de la 1 octombrie
Poză simbol


Autoritățile au stabilit gradul de alertă „Cod Roşu” în 24 de raioane și în municipiile Chișinău și Bălți de la 1 octombrie, ceea ce presupune înăsprirea restricțiilor în unitățile administrativ-teritoriale vizate.

Deși gradul „Cod Roșu” presupune și închiderea instituțiilor de învățământ, potrivit unei decizii anterioare a Comisiei Naționale Extrardinare de Sănătate Publică, grădinițele, școlile și universitățile vor funcționa în continuare conform modelelor selectate anterior.

„În contextul instituirii, începând cu 1 octombrie 2020, a stării de urgență în sănătate publică în unităţile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roşu”, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării precizează că instituțiile de învățământ din toată țara vor activa în continuare conform modelelor selectate”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

CITIȚI și DOC // Cod ROȘU de ALERTĂ în 24 de raioane, plus municipiile Chișinău și Bălți, din cauza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19: Ce restricții anunță autoritățile începând cu 1 octombrie

Astfel, în sistemul de învățământ sunt aplicate în continuare prevederile „Instrucțiunii privind măsurile de protecţie care trebuie aplicate pentru organizarea activităţii instituţiilor de învăţământ publice şi private în contextul epidemiologie al COVID - 19”, potrivit cărora, în cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la un elev/profesor, toţi elevii din clasa academică în care acesta făcea studiile se plasează în autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile, calculul zilelor fiind efectuat de la ultima zi a contactului cu elevul confirmat „COVID-19 - pozitiv”.

Clasa va continua studiile în regim online timp de 14 zile. Decizia privind autoizolarea profesorilor, care au predat în clasa academică respectivă va fi luată de către conducătorul instituţiei de învăţământ, prin coordonare cu medicul epidemiolog teritorial, reieşind din specificul didactic şi riscurile epidemiologice.

Decizia privind plasarea unei instituții de învățământ în carantină este luată de către Comisia teritorială extraordinara de sănătate publică.

CITIȚI și ULTIMELE DATE // Mii de elevi și sute de profesori, în autoizolare după confirmarea unor cazuri de COVID-19 în școli. Câți studenți s-au infectat cu noul coronavirus

Codurile de alertă sunt determinate în funcție de numărul de cazuri de suspecţii/boli/decese sau nivel de incidenţă prin COVID-19, înregistrat într-o perioadă de timp, spațiu, grup de populație și valori care constituie indicatorii pentru limita maximal admisibilă și care determină aplicarea imediată a măsurilor de sănătate publică.Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md