20:19:42 17.01.2021
 
Stiri

DOC // Cod ROȘU de ALERTĂ în 24 de raioane, plus municipiile Chișinău și Bălți, din cauza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19: Ce restricții anunță autoritățile începând cu 1 octombrie

Actualitate 28.09.2020 21:59 Vizualizări2486 Autor: Ziarul National
DOC // Cod ROȘU de ALERTĂ în 24 de raioane, plus municipiile Chișinău și Bălți, din cauza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19: Ce restricții anunță autoritățile începând cu 1 octombrie


Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a constatat astăzi o situație epidemiologică nefavorabilă în 26 de unități administrativ-teritoriale, inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți, unde numărul de persoane infectate cu COVID-19 este în creștere.

Astfel, în cele 24 de raioane, dar și municipiile Chișinău și Bălți va fi instituit cod roșu de alertă, ceea ce corespunde stării de urgență în sănătate publică începând de joi, 1 octombrie. În alte 11 raioane gradul de alertă va fi portocaliu, iar situație mai favorabilă avem în raionul Leova în ceea ce privește numărul de infectări cu COVID-19, unde a fost decretat cod galben de alertă.



Codurile de alertă sunt determinate în funcție de numărul de cazuri de suspecţii/boli/decese sau nivel de incidenţă prin COVID-19, înregistrat într-o perioadă de timp, spațiu, grup de populație și valori care constituie indicatorii pentru limita maximal admisibilă și care determină aplicarea imediată a măsurilor de sănătate publică.

Dacă populația din raioanele pentru care va fi stabilit cod verde va putea desfășura activități obișnuite, cu respectarea măsurilor antiepidemice, cea din unitățile teritorial-administrative cu cod galben nu va avea voie să organizeze întruniri cu mai mult de 50 de persoane.

În caz de decretare a codului roșu, școlile vor fi închise, iar cetățenii vor sta izolați la domiciliu.

Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor institui măsurile de sănătate publică conform Planului de pregătire și răspuns la infecția cu Coronavirus de tip nou, în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

Înăsprirea sau relaxarea măsurilor de sănătate publică, ce vizează activitatea instituțiilor de învățământ, instituțiilor medico-sanitare, instituțiilor de prestare a serviciilor publice, instituțiilor de ordine publică, a agenților economici, birourilor electorale și a secțiilor de votare, vor fi coordonate în prealabil cu Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md