17:51:36 19.05.2024
Stiri

DECIS, DOC // Două partide au decisă să FUZIONEZE „pentru a întări polul românesc și european din R. Moldova”

Actualitate 29.05.2023 12:23 Vizualizări3056 Autor: Ziarul National
DECIS, DOC // Două partide au decisă să FUZIONEZE „pentru a întări polul românesc și european din R. Moldova”


Partidul Unității Naționale (PUN) și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au decis să fuzioneze. Cele două formațiuni au făcut acest anunț prin intermediul unei declarații comune.

„Partidul Unității Naționale, reunit în congres extraordinar la data de 28 mai 2023, a decis fuziunea cu Partidul Liberal Democrat din Moldova. Totodată, a fost ales noul președinte al formațiunii în persoana domnului Alexandru Cimbriciuc, având mandat să ducă la îndeplinire decizia congresului. Hotărârea de fuzionare a PUN cu PLDM s-a făcut ca urmare a necesității de întărire a polului românesc și european din Republica Moldova” se anunță în declarație.

Citește și: Partidul Unității Naționale are un NOU președinte și anunță că demarează negocierile pentru a FUZIONA cu PLDM: Ana Guțu nu a fost de acord și și-a dat demisia din partid

La rândul său, PLDM a declarat că apreciază și salută decizia politică matură a PUN de unificare, în vederea consolidării și dezvoltării vectorului românesc și de integrare europeană, exprimându-și totodată disponibilitatea și către alte partide sau persoane ce înțeleg necesitatea fortificării unei formațiuni capabile să ducă la realizarea Reunificări cu România și integrarea euro-atlantică a R. Moldova.

„PLDM și PUN au demarat discuțiile pentru realizarea fuziunii și pregătirea programului politic pornind de la necesitățile economico-sociale și politice ale societății din R. Moldova. Luând în calcul identitatea națională, cultura și istoria comună PLDM va așeza ca principală prioritate reunificarea celor două state românești și integrarea europeană ca etapă spre realizarea dezideratului național”, mai notează comunicatul comun.

Amintim că, anterior, Anatol Șalaru a anunțat că pleacă de la șefia PUN și din politică. Locul său a fost ocupat de Ana Guțu, care a demisionat ulterior, nefiind de acord cu fuzionarea formațiunii cu PLDM.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 548 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri
19.05.2024 10:33 522 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md