01:04:59 08.10.2022
Stiri

De ce nu reușește Ucraina să combată cu mai mult succes superioritatea artileriei rusești

Actualitate 15.08.2022 08:59 Vizualizări805 Autor: Ziarul National
De ce nu reușește Ucraina să combată cu mai mult succes superioritatea artileriei rusești


La aproape șase luni de la invazia la scară largă, avansurile trupelor ruse rămân în general modeste. Dar, în ciuda multor eforturi cu armament avansat furnizat de Occident, forța de artilerie a Rusiei încă provoacă pierderi grele Ucrainei și rămâne fără răspuns mult prea des, potrivit Kyiv Independent.

  • Focul de contra-baterie, tactica de a vâna și de a trage asupra pieselor de artilerie ale inamicului, rămâne un punct slab al armatei ucrainene.
  • Armata rusă se bucură într-adevăr de o superioritate numerică foarte puternică. Dar Ucraina, la rândul ei, duce adesea lipsă de o organizare adecvată a activităților de contra-baterie pe câmpul de luptă.
  • De asemenea, duce lipsă de specialiști calificați la nivel înalt.
  • Ca urmare, artileria rusă continuă să devasteze liniile ucrainene, determinând infanteria ucraineană să plătească un preț exagerat în sânge.
  • Campania HIMARS nu a provocat, cum era de așteptat, o lipsă totală de muniții în armata rusă, dar a complicat și mai mult logistica problematică a Rusiei și a redus foarte mult stocurile de muniție gata de utilizare.

S-au schimbat multe de când Ucraina a rămas fără stocul de muniții vechi, de standard sovietic, încă din luna iunie. Ea a trebuit să treacă, în esență, la muniții la standarde NATO din livrări externe și să achiziționeze zeci de piese de artilerie furnizate de Occident - și a trebuit să o facă rapid.

Din fericire, această perioadă de tranziție, unul dintre cele mai dramatice momente ale războiului, a fost rapidă.

Dacă nu ar fi fost zeci de piese de artilerie occidentale, cum ar fi M777 furnizate de SUA, precum și rezervele extinse de muniție, Kievul nu ar mai fi avut nicio speranță acum.

Superioritatea numerică a Rusiei și stocul său nesfârșit de muniții, rezultat al deceniilor de producție sovietică, au avut un efect devastator asupra cursului războiului.

Tacticile rusești de baraj de artilerie, simple, dar brutale și copleșitoare, au deschis drumul infanteriei rusești printre ruinele orașelor ucrainene, spune spune jurnalistul de război Illia Ponomarenko.

Disproporția dintre numărul de piese rusești și ucrainene desfășurate într-o anumită zonă a liniei de front poate ajunge până la 10 la 1.

Dar achiziționarea de artilerie occidentală, care este superioară din punct de vedere tehnologic vechilor piese sovietice folosite de Rusia, a salvat campania defensivă a Ucrainei.

De un efect și mai semnificativ a fost campania în curs de distrugere a zeci de depozite de muniție și combustibil rusești din teritoriile ocupate ale Ucrainei cu sisteme de rachete HIMARS furnizate de SUA.

Campania HIMARS nu a provocat, cum era de așteptat, o lipsă totală de muniții în armata rusă, dar a complicat și mai mult logistica problematică a Rusiei și a redus foarte mult stocurile de muniție gata de utilizare.

Lipsa organizării la nivel înalt

Vorbind sub protecția anonimatului, ofițerii de artilerie ucraineni în activitate, chestionați de Kyiv Independent, au recunoscut că activitatea ucraineană de contra-baterie rămâne în mare măsură problematică, în principal din cauza lipsei unei organizări eficiente la nivel înalt.

Din punctul lor de vedere, toate componentele principale ale războiului de contra-baterie, în special stabilirea de ținte prin intermediul punctelor de observație, detectarea radarului, dronele și telemetria sonoră, trebuie îmbunătățite.

Iar reperarea țintelor trebuie să fie mai bine sincronizată cu piesele de artilerie care reacționează rapid pentru a distruge armele rusești descoperite.

Și toate componentele trebuie să funcționeze ca un sistem și în cooperare cu unitățile de infanterie care ar trebui să dețină punctele înalte locale importante pentru artilerie, ceea ce adesea nu este cazul, după cum au spus artileriștii.

În multe cazuri, succesele rusești au fost asigurate nu de avantajul său copleșitor, ci de o reacție problematică a contra-artileriei ucrainene.

"Infanteria a plătit cu sângele ei pentru aceste defecte", a declarat un ofițer de artilerie ucrainean pentru Kyiv Independent, citat de Hotnews.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md