14:30:38 23.11.2025
Stiri

De ce japonezele trăiesc cel mai mult

Știri 19.01.2017 07:30 Vizualizări1482
De ce japonezele trăiesc cel mai mult

Japonezele sunt considerate unele dintre cele mai frumoase femei din lume, trăiesc cel mai mult, iar fizic vârsta de 40 de ani înseamnă de fapt 25 de ani.

Care sunt secretele lor?

Totul stă într-o dietă echilibrată, flexibilă şi în stilul de viaţă. Mâncărurile de bază sunt peştele, algele, legumele, soia, orezul, fructele, apa şi ceaiul verde. Prospeţimea şi respectul faţă de ingredientele de sezon sunt alţi doi factori de care ţin cont mereu. În Japonia, se consumă mereu produse proaspete şi de sezon. Vremea este un alt factor crucial: iarna se mănâncă peşte, carne, supe calde şi se beau băuturi fierbinţi, în timp ce vara sunt preferate supele reci, fructele de mare, ramenul rece şi salatele.

Găteşte inteligent

Japonezii gătesc mult la abur, la grătar, la foc mic, iar dacă prăjesc ceva o fac în recipiente speciale şi cu foarte puţin ulei. Sunt metodele prin care mâncarea îşi păstrează cât mai mult din proprietăţile nutritive. De asemenea, legumele sunt tăiate sau feliate pentru a se găti mai repede. Supa de legume este baza pentru multe preparate în Japonia.

Japonezele au mare grijă la cantitatea de condimente, preferând mâncărurile cât mai uşoare, pentru a-şi proteja stomacul, ficatul şi rinichii. Esenţa bucătăriei japoneze stă în accentuarea frumuseţii naturale, a culorii şi a aromei, scrie gustare.ro.

Cultura servirii mesei

A mânca este un ritual în Japonia. Japonezii mănâncă uşor, bucăţi mici şi în farfurii mici. De asemenea, urmăresc mereu să păstreze cât mai mult din gustul şi aspectul natural al ingredientelor. Nu amestecă mai multe mâncăruri pe acelaşi platou, pentru că, spun ei, fiecare preparat trebuie respectat. Farfuria nu este niciodată plină, un exerciţiu bun şi unul dintre motivele pentru care au o siluetă de invidiat.

Orez în loc de pâine

Orezul este piesa centrală a mesei. Este gătit fără sare şi unt.

Micul dejun, principala masă a zilei în Japonia

Micul dejun este masa la care introduc cele mai multe preparate: peşte, orez, omletă, supă miso, mâncarea cu legume verzi şi soia, alge şi ceai.

Desertul, o raritate

Japonezele mânâncă desert doar la ocazii speciale şi în cantităţi mici. În Japonia, acesta are o cu totul altă însemnătate. Nu consumă prăjituri şi creme, ci îngheţată din orez, mochi. Deserturile lor au un conţinut scăzut de grăsimi şi zahăr.

Autor: Ziarul National
Top stiri
23.11.2025 08:13 341 Horoscopul zilei 23.11.2025
22.11.2025 08:04 754 Horoscopul zilei 22.11.2025

Parteneri
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Curs valutar
1 MDL   1 EUR 19.75 1 USD 17.15 1 RON 3.88 1 RUB 0.21 1 UAH 0.41
Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte