15:29:45 18.05.2024
Stiri

De ce a participat Tudor Deliu de la PLDM la „agenda comună” a lui Tkaciuk, Batrîncea, Ceban și Chicu: „Ne-am trezit pe nepusă masă... Eu nu i-am dat flori lui Kozak și n-am făcut alianță cu socialiștii”

Actualitate 13.10.2022 18:08 Vizualizări4154 Autor: Ziarul National
De ce a participat Tudor Deliu de la PLDM la „agenda comună” a lui Tkaciuk, Batrîncea, Ceban și Chicu: „Ne-am trezit pe nepusă masă... Eu nu i-am dat flori lui Kozak și n-am făcut alianță cu socialiștii”


Fostul deputat Tudor Deliu afirmă că a participat „din întâmplare” și nu știa nimic despre participanți atunci când a fost invitat să reprezinte, alături de Iulian David, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) la evenimentul în cadrul căruia s-a anunțat crearea „Agendei comune” de către reprezentanții mai multor partide, majoritatea proruse.

La întrunirea de pe 11 octombrie curent au participat, la invitația președintelui Partidului pentru Oameni, Natură și Animale (PONA), Ion Dron, primarul Chișinăului, Ion Ceban, socialiștii Vlad Batrîncea, Adela Răileanu și Maxim Lebedinschi, fostul premier Ion Chicu, Iurie Muntean, Mihail Poleanschi și Mark Tkaciuk de la „Congresului Civic”, Victor Stepaniuc, dar și liderul „Sperana-Nadejda”, Andrei Donica.

„A fost o invitație oficială de la domnul Dron, președinte al PONA, partid de centru-dreapta, care ne-a invitat la o discuție fără a fi indicat participanții și agenda. Ne-am trezit pe nepusă masă, când am văzut participanții. Dar nu am semnat nimic, nu am votat nimic, nu ne-am asumat nimic. Am participat și am plecat. Îmi pare rău de jurnalismul moldav care vine cu insinuări, fără a intra în esența lucrurilor. PLDM și eu personal urmăm agenda proprie, lansată încă de la formarea partidului, mă refer la vectorul european și nimeni nu poate să ne deturneze din cale”, a declarat Tudor Deliu pentru Ziarul NAȚIONAL.

Fostul deputat este și mai supărat pe declarațiile spicherului Igor Grosu, care a afirmat că toți participanții de la acel eveniment sunt niște „conserve FSB”, care încearcă prin diferite metode să ajungă la guvernare.

„Când eu eram la proteste pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, ori când de la tribuna Parlamentului ceream, cu Plahotniuc în sală, demiterea lui, Grosu stătea prin tufari. Acum e mare erou și mă face pe mine KGB-ist? Eu, care am luptat cu arma în mână în 1992, sunt coloana a cincea? Eu nu i-am dat flori lui Kozak și n-am făcut alianță cu socialiștii cum au făcut-o ei. Oameni bolnavi și avizi de putere”, a răbufnit Todor Deliu.

Menționăm că „Agenda comună” și-a propus să dezbată public, în fiecare zi de marți, subiectele legate de „rezolvarea crizei gazelor și crizei energetice, a problemei creșterii prețurilor și tarifelor, cum se poate de ripostat competent la atacul guvernării asupra drepturilor civile”, dar și „noi forme de cooperare politică”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md