10:42:11 15.05.2025
Stiri

Cum să alegi PERIUŢA de dinţi POTRIVITĂ? Ponturi să nu greşeşti

Știri 21.07.2015 07:00 Vizualizări1428
Cum să alegi PERIUŢA de dinţi POTRIVITĂ? Ponturi să nu greşeşti sursa: google.ro

Marca ei nu este nici pe departe la fel de importantă precum tipul, mărimea, forma capului şi frecvenţa cu care o schimbi.

Recomandarea specialistului:

„Îţi recomandăm o periuţă de dinţi cu peri moi şi cu capul mic. Perii moi sunt foarte importanţi pentru sănătatea gingiilor tale. Un cap mic va permite să pătrunzi la fiecare dinte mai profund şi este mai puţin probabil să provoace leziuni gingiilor”, ne spune Dr. Alina Misailescu, medic estetică şi protetică dentară.

Trei sfaturi esenţiale

1. Este recomandat să-ţi înlocuieşti periuţa de dinţi cel puţin o dată la 3 luni şi să periezi dinţii cel puţin de două ori pe zi.

2. Alege o periuţă cu peri moi!

3. Periuţa trebuie să aibă un cap mic!

Care este modalitatea cea mai potrivită de periere a dinţilor?

„Perierea în profunzime de două ori pe zi şi curăţarea interdentară zilnică cu aţă dentară sau alte produse de curăţare interdentară ajută, în mod normal, la înlăturarea nivelelor normale ale plăcii. Ţine cont de aceste sfaturi atunci când te speli pe dinţi. Ţine periuţa de dinţi la un unghi de 45 de grade de dinţi şi foloseşte o mişcare înainte şi înapoi de-a lungul întregii danturi. Nu uita să cureţi suprafeţele interioare ale dinţilor unde depozitele de placă bacteriană sunt în cantităţi mai mari, şi să cureţi partea posterioară a dinţilor şi limba”, continuă Dr. Alina Misailescu.

Aţa dentară şi alte produse de curăţare interdentară îndepărtează placa bacteriană dintre dinţi şi de la baza gingiilor, zone în care periuţa de dinţi nu poate ajunge. Când utilizezi aţa dentară, ţine cont de următoarele sfaturi:

Introdu uşor aţa dentară între dinţi şi la baza gingiilor, nu trage de ea cu putere.
Formează un „c” în jurul marginilor dinţilor şi mişcă uşor aţa dentară înainte şi înapoi de-a lungul dintelui, mişcând-o de dedesubtul bazei gingiilor până la capătul superior al dintelui.
Stabileşte o metodă de curăţare a dinţilor pe care să o utilizezi curent şi nu uita să cureţi partea posterioară a ultimului dinte.

Pot să am probleme dacă nu îmi spăl dinţii bine?

Da. Chiar dacă dinţii sunt protejaţi de un strat gros de smalţ, se pot deteriora din cauza periajului necorespunzător. Abraziunea datorată perierii poate apărea la nivelul coroanei dintelui, precum şi la nivelul cimentului moale care acoperă rădăcinile dintelui, care pot fi expuse din cauza retragerii gingiilor. Aceste suprafeţe expuse pot foarte uşor să cadă pradă degradării.

NU UITA! Când periezi dinţii, ai grijă să utilizezi mişcări uşoare, scurte şi pe întreaga suprafaţă a dintelui.

Sursa: eva.ro

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte