03:19:22 25.06.2021
 
Stiri

Cercetătorii din R. Moldova și România au abordat chestiuni ce țin de identitatea culturală și europenitatea, construcția identitară și valorile culturale, în cadrul Conferințelor București-Chișinău „Identitate și valori culturale în context european

Actualitate 04.06.2021 16:20 Vizualizări844 Autor: Ziarul National
Cercetătorii din R. Moldova și România au abordat chestiuni ce țin de identitatea culturală și europenitatea, construcția identitară și valorile culturale, în cadrul Conferințelor București-Chișinău „Identitate și valori culturale în context european


Cercetătorii din Republica Moldova și România au abordat astăzi, în cadrul Conferințelor București-Chișinău „Identitate și valori culturale în context european”, desfășurate de Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova, în colaborare cu Facultatea de Istorie și Facultatea de Filosofie a Universității din București, tematici complexe privind identitatea culturală și europenitatea, construcția identitară și valorile culturale.

La eveniment au participat rectorul Universității de Stat din Moldova, dr., conf. univ., Igor Șarov; decanul Facultății de Istorie și Filosofie a USM, dr., conf. univ., Sergiu Matveev; membrul corespondent al Academiei Române dr., prof. univ., Mircea Dumitru; cercetători ai Universității de Stat din Moldova, Universității din București, Universității Tehnice din Moldova și Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” etc.

În deschiderea conferinței, rectorul Universității de Stat din Moldova, dr., conf. univ., Igor Șarov a vorbit despre importanța asigurării sustenabilității unor asemenea proiecte comune, care reprezintă platforme de schimb de experiențe între mediile academice ale Universității de Stat din Moldova și Universității din București.

În cadrul celor două sesiuni ale conferinței cercetătorii din Republica Moldova și România au abordat tematici complexe privind identitatea culturală și europenitatea, construcția identitară și valorile culturale.

Cea de-a II-a ediție a Conferințelor București-Chișinău „Identitate și valori culturale în context european” s-a desfășurat în format mixt.

Rezumatele comunicărilor participanților la conferință pot fi vizualizate aici.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md