22:08:47 01.03.2024
Stiri

CONCEPT // Banii obținuți din vânzarea bunurilor infracționale ar putea fi utilizați în scopuri sociale

Actualitate 08.12.2023 14:04 Vizualizări979 Autor: Ziarul National
CONCEPT // Banii obținuți din vânzarea bunurilor infracționale ar putea fi utilizați în scopuri sociale


Resursele financiare obținute din vânzarea bunurilor recuperate din infracțiuni ar putea fi utilizate în scopuri sociale. Propunerea a fost făcută expertul din România Radu Nicolae, care a prezentat astăzi, la Chișinău, Raportul de analiză privind oportunitatea reutilizării sociale a activelor confiscate în procesul penal în Republica Moldova.

Radu Nicolae a mai prezentat, în cadrul unei noi reuniuni a Grupului de lucru privind perfecționarea mecanismului de confiscare a bunurilor infracționale în Republica Moldova, desfășurate la Ministerul Justiției, cele mai bune practici și situația actuală la nivelul UE, modul de reglementare și aplicare a reutilizării sociale în România, dar și alternativele pentru R. Moldova

Secretarul de stat al Ministerului Justiției, Stanislav Copețchi, a menționat la eveniment că instituția pe care o reprezintă întreprinde acțiunile necesare pentru ca mecanismele de confiscare și recuperare a bunurilor obținute ilegal să fie funcționale și eficiente, iar resursele financiare obținute din vânzarea bunurilor recuperate să fie utilizate în scopuri sociale și în folosul cetățenilor Republicii Moldova.

Potrivit funcționarului, combaterea corupției și promovarea unor mecanisme eficiente de urmărire, confiscare și de recuperare a bunurilor infracționale sunt acțiuni prioritare pentru actualul Guvern, inclusiv în contextul implementării măsurilor propuse de către Comisia Europeană, odată cu obținerea statutului de țară-candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Grupul de lucru privind perfecționarea mecanismului de confiscare a bunurilor infracționale în Republica Moldova, din care fac parte reprezentanți ai Ministerului Justiției, Președinției, Procuraturii Generale, procuraturilor specializate, Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Fiscal de Stat, avocați etc., a fost creat în octombrie 2023.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md