00:01:59 02.03.2024
Stiri

Comisia „vetting” a dat START evaluării candidaților pentru cele două Colegii specializate ale CSM și a candidaților non-judecători la funcțiile vacante în CSM

Actualitate 07.12.2023 15:25 Vizualizări483 Autor: Ziarul National
Comisia „vetting” a dat START evaluării candidaților pentru cele două Colegii specializate ale CSM și a candidaților non-judecători la funcțiile vacante în CSM


Comisia „vetting” a demarat astăzi evaluarea candidaților non-judecători propuși de Parlament pentru funcțiile vacante în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și candidaților la funcții în cele două colegii ale CSM: Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor și Colegiul disciplinar al judecătorilor.

Potrivit secretariatului Comisiei „Vetting”, cinci candidați non-judecători la CSM, înscriși în concurs după 1 septembrie 2023, și 12 candidați la funcții în Colegiile specializate ale CSM au fost notificați cu privire la inițierea procedurii de evaluare.

Comisia a transmis subiecților evaluării formularele Declarației de avere și interese personale, care conține lista persoanelor apropiate din sistemul judiciar, al procuraturii și din serviciul public, și formularul Chestionarului de Etică.

Declarația urmează a fi prezentată Comisiei în termen de 7 zile din data recepționării notificării, în timp ce chestionarul va fi completat voluntar. Declarația de avere și interese personale este un document care va include veniturile subiecților pentru ultimii 5 ani.

Dacă candidații nu au fost anterior subiecți ai declarării averilor și intereselor personale, atunci aceștia urmează să completeze declarații de avere și interese personale pentru fiecare din ultimii cinci ani (perioada 2018 – 2022).

După recepționarea documentelor, Comisia „vetting” va efectua o analiză detaliată a veniturilor și proprietăților subiecților și ale familiilor acestora. Evaluarea se va baza pe analiza extinsă a datelor relevante colectate din sistemele informaționale publice, de la autorități și din comunicările ulterioare cu subiecții.

De menționat că printre dosarele candidaților se numără trei persoane care au promovat evaluarea Comisiei „pre-vetting”. Acestea nu au fost transmise Comisiei „vetting” și nu vor fi evaluate repetat. Totodată, printre candidații la CSM și Colegiile CSM sunt subiecți care au aplicat pentru mai multe funcții concomitent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md