06:36:38 03.12.2021
Stiri

Comisarul european pentru Energie îndeamnă R. Moldova să avanseze în implementarea proiectelor care vor contribui la spirirea nivelului de SECURITATE ENERGETICĂ a republicii noastre

Actualitate 28.10.2021 09:41 Vizualizări863 Autor: Ziarul National
Comisarul european pentru Energie îndeamnă R. Moldova să avanseze în implementarea proiectelor care vor contribui la spirirea nivelului de SECURITATE ENERGETICĂ a republicii noastre


Comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, îndeamnă R. Moldova să avanseze în realizarea proiectelor care vor contribui la sporirea nivelului de securitate energetică a republicii noastre și anunță că UE este dispusă să ofere suportul necesar în depășirea dificultăților existente.

Mesajul i-a fost transmis premierului Natalia Gavrilița în cadrul unei întrevederi avute miercuri la Bruxelles, principalul subiect al discuției fiind posibilitatea diversificării surselor de aprovizionare a Republicii Moldova cu gaze și energie electrică.

Premierul a menționat că suportul Uniunii Europene este crucial pentru asigurarea securității și independenței energetice a republicii noastre, iar alinierea politicilor din domeniu la standardele europene și conectarea la piaţa energetică a UE rămâne o prioritate a Executivului de la Chișinău.

„Având în vedere provocările actuale, suntem interesați să avem un dialog permanent la nivel înalt cu UE în sectorul energetic, care ne va ajuta în abordarea problemelor prioritare și identificarea domeniilor în care este necesară asistența părții europene”, a menționat premierul, citat de un comunicat de presă al Guvernului.

Aceeași sursă precizează că Natalia Gavrilița s-a referit la situația dificilă de pe piața gazelor naturale din Republica Moldova, menționând că Guvernul este implicat în negocieri pentru a soluționa această criză, în condițiile în care, până acum țara a fost dependentă de o singură sursă de aprovizionare.

Totodată, premierul s-a referit la discuțiile inițiate pe acest subiect cu țările din regiune și proiectele care ar permite pe viitor aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze și electricitate din surse alternative.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md