07:48:17 24.09.2023
Stiri

COMEMORARE // Șapte ani de la tragedia de la Haragâș: Patru membri ai echipajului SMURD de la Iași, decedați după ce s-au prăbușit cu elicopterul în timp ce mergeau să preia un pacient de la Cahul

Actualitate 02.06.2023 15:55 Vizualizări1508 Autor: Ziarul National
COMEMORARE // Șapte ani de la tragedia de la Haragâș: Patru membri ai echipajului SMURD de la Iași, decedați după ce s-au prăbușit cu elicopterul în timp ce mergeau să preia un pacient de la Cahul DSE


Cei patru membri ai echipajului SMURD Iași, decedați acum șapte ani într-un accident aviatic, au fost comemorați astăzi la Haragâș, raionul Cantemir, acolo unde a fost construit, aproape de locul tragediei, un memorial dedicat lor.

Elicopterul SMURD cu cei patru eroi la bord se îndrepta spre raionul Cahul pentru a prelua un pacient, însă din cauza condițiilor meteo nefavorabile s-a prăbușit în pădure și întregul echipaj de la bord, format din Doru Gavril, Voicu Socae, Mihaela Dumea și Gabriel Sandu, și-a pierdut viața.

Ceremonia solemnă de comemorare a început cu o slujbă religioasă, a continuat cu un minut de reculegere în memoria eroilor SMURD și cu discursuri ale oficalităților care au elogiat sacrificiul echipajului SMURD din România care și-au dat viața pentru a salva cetățeni ai R. Moldova.

La evenimentul de comemorare a eroilor echipajului SMURD Iași căzuți la datorie au participat Andrei Cecoltan, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, colonelul Oprea Alexandru, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Marius-Ciprian Toth, ministrul plenipotenţiar al Ambasadei României în R. Moldova, Anca Corfu, consulul general al României la Cahul, Dan-Paul Iamandi, general-maior, inspector general al IGSU din România, Alexandru Călin, șef adjunct al Departamentului pentru situații de urgență al Ministerului Afacerilor Interne România, Cătălin-Paul Dache, general de flotă aeriană, inspector general al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI din România, colonelul Ionuţ Ciprian Grădinaru, inspector şef al ISU „Mihail Sturdza” din Județul Iaşi, Diana Cimpoeșu, profesor-doctor, medic-şef al Unităţii Primire Urgenţe SMURD Iaşi, angajați ai SMURD România, reprezentanți ai autorităților publice locale și localnici.

CITIȚI și FOTO // Cum arată marca poștală în memoria echipajului SMURD, care și-a pierdut viața în R. Moldova
Participanții au depus flori la Memorialul dedicat memoriei eroilor căzuți la datorie în timpul realizării celei de-a 19 misiuni aeromedicale în stânga Prutului.

Datele IGSU arată că, de la lansarea, în 2014, a proiectului transfrontalier SMURD în Republica Moldova, salvatorii din România au efectuat 122 de misiuni aeromedicale transfrontaliere pentru transportarea cu elicopterul și salvarea cetățenilor R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md