20:24:32 17.08.2022
Stiri

„Clarvăzătoarele” din Chișinău care NU și-au putut ghici propriul viitor: Condamnate la ani grei de pușcărie pentru că au stors sume mari de bani de la o femeie suferindă

Actualitate 04.08.2021 10:57 Vizualizări1074 Autor: Ziarul National
„Clarvăzătoarele” din Chișinău care NU și-au putut ghici propriul viitor: Condamnate la ani grei de pușcărie pentru că au stors sume mari de bani de la o femeie suferindă
Poză simbol


Două pretinse clarvăzătoare din capitală, mamă și fiică, au fost condamnate la câte opt ani de detenție pentru escrocherie în proporții deosebit de mari.

Procuratura municipiului Chișinău a demonstrat în instanță că inculpatele au dobândit de la o femeie bunuri de peste 388 de mii de lei. Fiind presată psihologic pentru „înlăturarea aurei negative”, victima a împrumutat cu sume mari de bani de la bancă, dar şi de la rude, ascunzând destinația adevărată a împrumutului.

Victima a depus o plângere la Procuratură prin intermediul căreia reclama acțiunile ilicite ale învinuitelor. „Clarvăzătoarele” şi-au promovat prin Internet capacităţile pretins extrasensoriale, în intervalul anilor 2014-2017, susţinând că au puteri miraculoase de vindecare și atragere a norocului.

Persoanele căzute în plasa escroacelor erau invitate la domiciliul învinuitelor, unde prin înşelăciune erau determinate să achite câte 100 de lei pentru o „primă şedinţă de vindecare”.

Ulterior, prin metode psihologice specifice de manipulare, acestea dobândeau bunurile victimei pe care, în caz de refuz, o amenințau cu decesul copiilor sau alte consecințe grave pentru familia acesteia.

Procurorii precizează că, la faza cercetării judecătorești, inculpatele au restituit benevol părții vătămate suma prejudiciului cauzat prin infracțiune.

Sentința este cu drept de atac.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md