19:34:45 24.09.2023
Stiri

Circa 10 mii de consumatori din R. Moldova mai rămâneau, joi-dimineață, fără energie electrică din cauza bombardamentelor rusești asupra sistemului energetic din Ucraina

Actualitate 24.11.2022 11:36 Vizualizări796 Autor: Ziarul National
Circa 10 mii de consumatori din R. Moldova mai rămâneau, joi-dimineață, fără energie electrică din cauza bombardamentelor rusești asupra sistemului energetic din Ucraina
Poză simbol


Circa zece mii de consumatori din R. Moldova nu aveau energie electrică nici în dimineața zilei de astăzi, din cauza atacurilor care au avut loc în după-amiaza zilei de ieri asupra infrastructurii electroenergetice din Ucraina.

Potrivit companiei „Premier Energy Distribution”, până pa ora 8:00 a zilei de 24 noiembrie au fost reconectați peste 860 de mii de consumatori din localitățile din centrul şi sudul R. Moldova.

„În acelaşi timp, în legătură cu înrăutățirea condițiilor meteo din timpul nopții manifestate prin ploi torențiale și vânt, s-au produs mai multe avarii în rețelele de medie tensiune, astfel încât la moment mai rămân fără tensiune aproximativ 10 mii de consumatori. Premier Energy Distribution a mobilizat echipele sale de intervenție pentru identificarea defectelor și realimentarea consumatorilor rămaşi fără energie electrică”, anunță furnizorul.

Potrivit companiei, „această situație extrem de complicată a fost cauzată de bombardamentele din țara vecină, sistemul electroenergetic al căruia este interconectat cu cel al statului nostru”.

Amintim că R. Moldova a rămas fără energie electrică miercuri, de la ora 14.23, după o ploaie de rachete rusești asupra Ucrainei. Bombardamentele au fost lansate în ziua în care Parlamentul European a declarat Rusia stat care finanțează terorismul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md